Στα κομματικά και συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε η Βούλα Κεχαγιά οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενόψει της συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο φόντο αλληλοκατηγοριών και επιθέσεων στον Στέφανο Κασσελάκη, ανάμεσα σε αυτές και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έθεσε, με αναρτήσεις του, θέμα ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή του Παύλου Πολάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι «ευπρόσδεκτη» όποια πρωτοβουλία από τα όργανα, με δεδομένη και τη συνεδρίαση της Κεντρική επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη αναταραχή των τελευταίων ημερών στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όσους έχουν «ενστάσεις ή αντιρρήσεις» να τις καταθέσουν στην Κεντρική Επιτροπή, σχολιάζοντας ότι «πρέπει να δούμε αν υπάρχει ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο διαφωνίας». Είπε δε ότι δεν έχει ακουστεί «άλλη πρόταση» ή κάποιο «άλλο σχέδιο».

«Αν δεν υπάρχει ουσιώδης πολιτικός λόγος, διαφωνία, τότε η συνεδρίαση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες αλλαγές του κόμματος», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ενάμιση μήνα η ΚΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου και επανασυνεδρίαση αυτό το Σαββατοκύριακο για την επικύρωση της εξέλιξης του συνεδρίου και των καταστατικών αλλαγών. «Τι μεσολάβησε ώστε να έχουμε αυτήν την αναταραχή; », διερωτήθηκε.