Ο κύβος ερρίφθη. Ο Παύλος Πολάκης, στον οποίο χρωστάει κατά μεγάλο μέρος την εκλογή του ο Κασσελάκης, είναι αποφασισμένος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώσει υποψηφιότητα.

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να πλησιάσει τον Παύλο Πολάκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων –αλλά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του– ρίχνει «πόρτα» εμμένοντας στα περί αλλαγής ηγεσίας που έθεσε και κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ανοίγοντας έτσι και τη συζήτηση που γίνεται για εσωκομματικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πει λέξη για τον Παύλο Πολάκη. Αντιθέτως, πλέκει το εγκώμιό του. Έφαγε δε την Αθηνά Λινού για να τον καλοπιάσει αφήνοντας αιχμές σε βάρος της για «γκρίζα» σημεία στα στοιχεία που αυτή παρέθεσε προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτής υπουργού Υγείας περί «διαφθοράς». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να επιτίθεται στους 87 και σε όποιον άλλον ασκεί κριτική και όχι στο στέλεχος που άνοιξε θέμα ηγεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των στελεχών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, από κοντά και ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νικος Παππάς, εμφανίζονται να επιδιώκουν τη… σύγκλιση με τον αψύ Κρητικό, ο οποίος με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του κρατά ψηλά το θέμα της αντιπαράθεσης με την ηγεσία του κόμματος εμμένοντας στα περί αλλαγής της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανάρτησή του αφήνει να εννοηθεί ότι ανέμενε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το γαμήλιο πάρτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά πριν τοποθετηθεί εκ νέου στο θέμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αντε καλο ξημερωμα.
Τωρα που τελειωσε ……..

Ηρθε ο:
-Καιρος για ριζικές αλλαγες στην ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

-Καιρος για σκληρη και αποτελεσματικη αντιπολιτευση
-Καιρος να βαλουμε πλωρη να τους ριξουμε
-Καιρος για προγραμμα και σχεδιο αναταξης της κοινωνικης πλειοψηφίας σε συγκρουση με τη διαπλοκη !»