Νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου βιώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού στα συριζοτρόλ κηρύχθηκε εμφύλιος πόλεμος εξαιτίας της απόφασης του Παύλου Πολάκη να αμφισβητήσει –μέχρι τώρα– την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Το ξεκατίνιασμα πάει σύννεφο με τις ομάδες να ετοιμάζονται για άγριες νύχτες –και ημέρες– μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο…

Οι σφαγές στη Γαλλία κράτησαν μια νύχτα, αυτήν της 24ης Αυγούστου του 1572 και την επόμενη ημέρα, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ήδη είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν μέχρι τέλους. Άλλωστε και οι δύο πλευρές διαθέτουν, όπως φαίνεται, ισχυρές δυνάμεις μεταξύ των τρολ του κόμματος που κάνουν παιχνίδι εδώ και χρόνια αφού ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατέστησε ως σημαντικό κομμάτι του παρασυστήματός του.

Και γιατί «νύχτες» του Αγίου Βαρθολομαίου; Μα διότι και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είναι… θρησκευτικό. Έχει να κάνει με τη… λατρεία των προσώπων που στηρίζουν οι ομάδες των τρολ. Έτσι συμπεριφέρονται φτάνοντας σε ακραία σημεία. Ξεπερνώντας τα κιόλας. Μεταφέροντας στο εσωκομματικό πεδίο αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: να δολοφονούν χαρακτήρες.

Όσο το ζήτημα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τραβά σε μάκρος χρονικό τόσο θα βλέπουμε τον εμφύλιο να εξελίσσεται σε έναν αλληλοσπαραγμό χωρίς κανένα έλεος. Άλλωστε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δίνουν τον τόνο μέσα από τα δικά τους πληκτρολόγια.