Το μανιφέστο Πολάκη που ζητά αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλοντας και τη δική του υποψηφιότητα, άνοιξε νέες φωτιές στο κόμμα. Από αυτήν την νέα αντιπαράθεση δεν θα μπορούσε να λείπει η Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει ταχθεί εδώ και καιρό στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και τον υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία. 

Σε αυτό το πλαίσιο η γνωστή βουλευτής με μια ανάρτησή της στο Facebook ουσιαστικά απαντά στις απαιτήσεις του Παύλου Πολάκη αλλά και της ομάδας των 87 εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούν νέες εσωκομματικές κάλπες και νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με την ίδια, η βάση ψήφισε, αποφάσισε και πρέπει να την σεβαστούν. Μάλιστα τους καλεί να βγάλουν τις ωτοασπίδες και να ακούσουν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, τα οποία, κατά τη γνώμη της, επιθυμούν την παραμονή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. 

Νέες φουρτούνες για τον ΣΥΡΙΖΑ 


Φυσικά παρά τις εκκλήσεις της Έλενας Ακρίτα, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Ο Παύλος Πολάκης πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα ανακοινώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία. Η ομάδα των 87, η ομάδα επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα στηρίξει για πρόεδρο τον Παύλο Πολάκη, ωστόσο θα στηρίξει την πρόταση μομφής, ψάχνοντας υποψήφιο για την ηγεσία, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι πρόκειται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νικόλας Φαραντούρης ο οποίος εξακολουθεί να ζητά κάλπες και δηλώνει παρών για την ηγεσία. Προβλέπονται καυτές εξελίξεις. 

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: 

«Η βάση ψήφισε. Και ξαναψήφισε. Και ξαναψήφισε. Βγάλτε τις ωτοασπίδες κι ακούστε την. Στις δημοκρατίες αυτή αποφασίζει.

Σεβαστείτε την επιτέλους».