Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ατελείωτες εσωκομματικές έριδες. Αυτήν τη φορά ο Κώστας Μπάρκας ρίχνει τα βέλη του κατά του Παύλου Πολάκη και της επιλογής του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ζητώντας την προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει όχι μόνο να συμφωνεί με τη διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο. του κόμματος αλλά υποστηρίζει ότι ο λόγος διαγραφής εξακολουθεί να ισχύει, οπότε και δεν πρέπει να ανακληθεί η απόφαση Κασσελάκη. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «Ο λόγος ήταν ένα φραστικό επεισόδιο με μια συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Γεγονός για το οποίο δεν έχει ανακαλέσει και ο λόγος της διαγραφής του παραμένει ισχυρός».

Συνεχίζοντας τα καρφιά του κατά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ζητά επιτακτικά κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας δηλώνει κατηγορηματικα αντίθετος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσφυγή στη βάση δεν είναι λύση, παρά τα όσα υποστηρίζουν τόσο ο αψύς Κρητικός, όσο και η ομάδα των 87. Παράλληλα αναφέρει γεμάτο νόημα για τις επιθέσεις εις βάρος του προέδρου από τους ανωτέρω, ότι το κόμμα έχει γεμίσει με τοξικότητα: «Δυστυχώς η τοξικότητα είναι παρούσα, μας έχει εμποτίσει. Είναι ανάγκη όμως να ξεφύγουμε. Δεν θεωρώ πως η προσφυγή στη βάση είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση».

Δεν είδα, δεν ξέρω για Λινού - Σπίρτζη 


Μάλιστα αρνείται ότι η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. έγινε για τα μάτια του Παύλου Πολάκη, ωστόσο δηλώνει ότι... δεν γνωρίζει τις επαγγελματικές δραστηριότητες της γνωστής καθηγήτριας και δεν επιθυμεί να πάρει θέση για το ζήτημα. Τα ίδια περίπου αναφέρει και για την υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη, όπου αρνείται να πάρει θέση για το αν πρέπει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διαγραφεί από το κόμμα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τις αποφάσεις θα τις πάρουν τα αρμόδια όργανα, τα οποία γνωρίζουν καλύτερα την περίπτωση. Δεν είδα, δεν ξέρω και ξεφεύγουμε από την υποχρέωση να πάρουμε ουσιαστική θέση για σοβαρά ζητήματα.