Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και τις σε βάρος του καταγγελίες από ομάδα μελών του κόμματος για τη στάση του και την κριτική που ασκεί στον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα στην επιστολή αυτή ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «φράξια Κασσελάκη».

Ουσιαστικά ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι οι σε βάρος του καταγγελίες είναι κατευθυνόμενες από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας να διαγραφεί από το κόμμα εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στον πρόεδρο και τις αποφάσεις του, ενώ ταυτόχρονα με την επιστολή εξαπολύει νέα επίθεση για την τακτική που ακολουθείται.

«Με την επιλεγείσα τακτική του "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν" του προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματός μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα που απαιτείται για ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζει ακόμη ότι «θεωρώ προσβλητικό να με καλείτε να απαντήσω σε καταγγελία φράξιας υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που αναφέρει "Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος", όπως ακριβώς ανέφερε και στην ομιλία του στην Κ.Ο. ο Στέφανος Κασσελάκης, προσβάλλοντας τον θεσμό της Επιτροπής Δεοντολογίας και εσάς ως πρόσωπα και αποδεικνύει ότι πίσω από την καταγγελία των 70 μελών κρύβεται ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης».