Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιστρέψει ο Παύλος Πολάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την αποφασιστικότητα του βουλευτή Χανίων να «τα πούμε στην ΚΕ».

Για τη σχετική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον Νίκο Παππά και πριν αυτός επιδώσει την επιστολή επανένταξης στην ΚΟ στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του The FAQ, προηγήθηκε τηλεφώνημα του Νίκου Παππά στον Παύλο Πολάκη όπου τον ενημέρωσε για την επιστολή, ενώ ο Κρητικός βουλευτής του επανέλαβε ότι «ο λαός διαγράφει και ο λαός αποφασίζει». Ο Παύλος Πολάκης επιμένει στη θέση του για προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, ο Παύλος Πολάκης, μετά την απόδοση της επιστολής στη Βουλή, ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, σε δήλωσή του: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί 35 βουλευτές, 4 περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε διαγραφεί από την ΚΟ για τη σεξιστική και απαράδεκτη συμπεριφορά του κατά συνεργάτιδας του Αδ. Γεωργιάδη, σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.