συριζοτρόλ (το) 1. άτομο εχθροπαθές που μονίμως καταφεύγει στις ύβρεις και τη συκοφαντία «μετά τα συριζοτρόλ ο Πρετεντέρης έχει να αντιμετωπίσει και στελέχη του ομίλου στον οποίο εργάζεται» 2. ουσία βλαβερή για τον οργανισμό «καπνίζεις και βάζεις όλα αυτά τα συριζοτρόλ στον οργανισμό σου και θέλεις να πιστέψω ότι νοιάζεσαι για την υγεία σου;» 3. ζώο που στρέφεται εναντίον του αφεντικού του «οι περιπτώσεις των πίτμπουλ συριζοτρόλ δείχνουν τι παθαίνει όποιος δεν σέβεται τη φύση»

Τοξικοί σαν τα… μούτρα τους

Εννοείται ότι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα συριζοτρόλ είμαι με την πλευρά των δεύτερων με τον ίδιο τρόπο που θα ήμουν με τον σκύλο ο οποίος, αφού εκπαιδεύεται για να είναι όσο πιο βίαιος και επιθετικός γίνεται, τελικά τρώει το αφεντικό του που τον εκπαίδευσε να είναι βίαιος και επιθετικός. Αν η σχέση μου με τη θρησκεία δεν ήταν ανύπαρκτη θα έλεγα ότι πρόκειται για «θεία δίκη», αλλά προτιμώ να χρησιμοποιήσω τον αγγλικό όρο «poetic justice». Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω ιδιαιτέρως απολαυστικά τα κλαψουρίσματα των συντρόφων οι οποίοι αφού τάισαν, χειροκρότησαν και χρησιμοποίησαν τα συριζοτρόλ, τώρα πέφτουν θύματα της τοξικότητάς τους. Πιστεύω ότι τους αξίζει κάθε επίθεση που υφίστανται με τον ίδιο τρόπο που αξίζει η πτώση στον λάκκο σ’ αυτόν που με χαρά τον σκάβει για τους άλλους.

Πολλά θέλουν

Πολύ χάρηκα που ξανάκουσα από τα πρωθυπουργικά χείλη ότι τα καινούργια λεωφορεία είναι προσβάσιμα στους αναπήρους συμπολίτες. Βέβαια πολύ περισσότερο θα χαιρόμουν αν οι ανάπηροι συμπολίτες είχαν πρόσβαση και στις στάσεις από όπου θα πάρουν τα συγκεκριμένα λεωφορεία, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους. Ας μάθουν να πετούν.

Απαιτεί κάτι που δεν αξίζει

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ στην Κέρκυρα που χυδαιολογεί επειδή οι τουρίστες τολμούν να γελούν στις διακοπές τους ενώ εκείνος είναι αναγκασμένος να δουλεύει και ταυτοχρόνως απαιτεί σεβασμό, είναι το πιο ελληνικό πράγμα που μπορεί κανείς να δει στο ίντερνετ. Είναι η απέχθεια για την εργασία, η απαίτηση όλοι να υποτάσσονται στα αισθήματά σου και, τέλος, η αδυναμία κατανόησης του ότι όποιος πιστεύει ότι ο σεβασμός κερδίζεται κατόπιν απαίτησης μάλλον δεν τον αξίζει.

Επιβεβαίωση

Οσο διογκώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή και όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία τόσο επιβεβαιώνεται ότι προοδευτικός είναι ο άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο χειροκροτεί κάθε επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Δύσης, αλλά αρνείται και θεωρεί έγκλημα το δικαίωμα της δημοκρατικής Δύσης να αντεπιτεθεί στις επιθέσεις που δέχεται.