παππάς (ο)

1. αυτός που η συμπεριφορά του μοιάζει με μέλους μαφιόζικης συμμορίας «μπορεί συνήθως να είναι μόνο λόγια, αλλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μείνε μακριά από παππάδες» 2. καταδικασμένος που αφήνεται ελεύθερος με αναστολή «μπορεί ο σύντροφος Νίκος να καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση, αλλά είναι παππάς και σε καμιά ώρα θα συναντηθούμε να συζητήσουμε για τον σοσιαλισμό, το Ανθρωπο και έναν άλλον κόσμο που είναι εφικτός»

Απολύτως αναμενόμενες οι απειλές

Οι πρωτοφανείς, για όποιον δεν έχει πάρε-δώσε με υπόκοσμο, απειλές του συντρόφου Παππά (του μπασκετμπολίστα) είναι από τη μια σοκαριστικές και από την άλλη απολύτως αναμενόμενες. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το κόμμα του Πολάκη, του συντρόφου Παππά (του με αναστολή) και του νόμου χάρη στον οποίο πολλά μέλη του υποκόσμου ανέπνευσαν ξανά τον αέρα της ελευθερίας. Συνεπώς τα «πρόσεχε τι λες θα σου στείλω κάνα πεϊνιρλί (βόμβα) στο σπιτάκι σου», τα «είσαι φακελωμένος», τα «θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα» όχι μόνο δεν είναι αιτίες διαγραφής, αλλά παράσημα για το κόμμα του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα και τους ψηφοφόρους του. Γι’ αυτό πολύ σωστά η συντρόφισσα Κεχαγιά παρατήρησε ότι «ο Νίκος ο Παππάς έχει εκλεγεί με τις ψήφους των πολιτών οι οποίοι προφανώς δεν τον θεωρούν υπόκοσμο», αφού δεν μπορούσε να πει ευθέως «αυτό είναι το ήθος των ψηφοφόρων μας, αυτό και το δικό μας και άμα σας αρέσει».

Δήθεν εχθροί

Το ότι η άποψη σύμφωνα με την οποία ο Παππάς (ο μπασκετμπολίστας) δεν είναι υπόκοσμος επειδή κάποιοι τον ψήφισαν ταιριάζει γάντι ως υπεραπσιτική γραμμή και στους χρυσαυγίτες (τους οποίους επίσης πολίτες ψήφισαν) είναι άλλη μια επιβεβαίωση του πόσα στην πραγματικότητα ενώνουν τους δήθεν εχθρούς.

Δεν είναι όλα θέμα πλειοδοσίας

Μετά την ωραία πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ για ποινικοποίηση της χρήσης της λέξης «μπάτσος» ελπίζω να μη θέλει κάποιος συνάδελφός του από το κυβερνών κόμμα να πλειοδοτήσει και να απαιτήσει την υποχρεωτική έγγραφη δήλωση αγάπης και σεβασμού στην ΕΛ.ΑΣ. από κάθε πολίτη και φυλάκιση για όποιον την αρνείται.

Αυτό μετράει...

Μπορεί ο Δήμος Κασσάνδρας να μην προλαβαίνει να κάνει ελέγχους σε πισίνες και λούνα παρκ, αλλά (όπως βλέπω στο σάιτ του) προλαβαίνει να διοργανώσει πολύ ωραίες πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος-τέλος αυτό είναι που μετράει.