Σε αρνητικό πρωταγωνιστή έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Οι αδιανόητοι χαρακτηρισμοί του απέναντι στους αστυνομικούς, οι απειλές που θύμιζαν... Καμόρα, οι ειρωνικές απαντήσεις προς την πρόεδρο του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, έφεραν στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο ενός ανθρώπου που κατά τη διάρκεια της μπασκετικής καριέρας του αλλά και της (μικρής) πολιτικής περισσότερο προκαλεί με τις θέσεις του, παρά προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Αλλωστε, ο Νίκος Παππάς είναι εκείνος που κατά τη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού αγώνα –και παρά την πλούσια εμπειρία του σε κορυφαίο επίπεδο– με την ομάδα του Παναθηναϊκού πέταξε τη μπάλα σε διαιτητή με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το γήπεδο και συνολικά από τη διοργάνωση, είναι εκείνος που το 2017 έβριζε χυδαία τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή, εμπλέκοντας ακόμα και την οικογένειά του!

Το διαζύγιο με το ΚΚΕ

Ο Νίκος Παππάς προέρχεται από τη μήτρα του... ΚΚΕ, καθώς ήταν για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του ΠΑΜΕ και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της ΚΝΕ για τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ στον «Ριζοσπάστη» έχουν φιλοξενηθεί αρκετά κολακευτικά άρθρα για εκείνον. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Περισσός δεν στήριξε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ράγισε το γυαλί των σχέσεών του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και επειδή ήταν φιλόδοξος επιχείρησε να τα βρει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ομως, ούτε κι αυτό το φλερτ απέδωσε, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να επιβληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης βάζοντάς τον τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο.

Και προτού ακόμα βρει... σπίτι στις Βρυξέλλες, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει ότι του αρέσει η καλή ζωή, αποφάσισε να βγάλει το προσωπείο του «καλού παιδιού» και να δείξει ποιος στην πραγματικότητα είναι. «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα “πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου, μη σου γα...», είπε σε μήνυμα που ηχογράφησε και απέστειλε σε χρήστη του Διαδικτύου.

Σε άλλο σημείο ακούγεται να αναφέρει: «Ε, ρε, “πεϊνιρλί”. Ε, ρε, που θα φας “πεϊνιρλάκι” εσύ, σκουπίδι. Φακελωμένε. Δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους. Εγώ, αγάπη μου, θα έρθω μόνο για το κατούρημα. Για να σε έχω στο βιντεάκι, να το στέλνω στη μάνα σου και να είναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε. Και στον πεταμένο τον πατέρα σου, που θα βλέπει τον γιο του να τον κατουράνε και θα πηγαίνει το βίντεο στις θείες, στα ξαδέρφια, στους φίλους και όπου γουστάρει, μόνο και μόνο για να βλέπουν τον ξεφτιλισμένο άντρα που κάνανε». Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε απειλήσει αστυνομικούς πάλι μέσω των social media, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς όπως «μπάτσοι».

 Τον κάλυψε πλήρως!

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ύστερα από τις απειλές, την εξύβριση, τις χυδαίες εκφράσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης να είχε ήδη αποπέμψει τον Νίκο Παππά, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορές προφανώς δεν ταιριάζουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, υπενθυμίζοντας ότι ο πολακισμός αποτελεί στάση ζωής για την Κουμουνδούρου.

«Ο ευρωβουλευτής μας έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος προφανώς και δεν τον θεωρεί υπόκοσμο», είπε χθες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική δηλώσεων» και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση να συντηρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αλλά και ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε βήμα πίσω, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσει να τους απαντάει όπως τους αξίζει, «είτε είναι φασίστες, είτε αστυνόμοι, είτε μπασκετμπολίστες». Να σημειωθεί ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ζητήσει την αποπομπή του Νίκου Παππά, χαρακτηρίζοντας απρεπή, παράνομη και αντίθετη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη τη συμπεριφορά του. «Είναι αδιανόητο να εκπροσωπείται η χώρα μας από έναν τέτοιο ευρωβουλευτή, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει», προσέθεταν χαρακτηριστικά.