Στην αντεπίθεση με ψεκασμένες θεωρίες περί «μονταζιέρας και υποκλοπών» περνούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την υπόθεση των απειλών του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά, όπως η κυρία Νίνα Κασιμάτη. Κληθείσα να σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, η κυρία Κασιμάτη είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία καλό θα είναι να κοιτάξει τα του οίκου της και τις όσες αισχρότητες λένε τα δικά της στελέχη, οι δικοί της άνθρωποι από 'δω κι από κει, στα social media -οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι- και θα πρέπει να αφήσει όλη αυτή τη -γνωστή της άλλωστε- διαδικασία με τις μονταζιέρες και τις υποκλοπές», κάνοντας ευθέως λόγο για υποκλαπέν και μονταρισμένο υλικό. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Σε ένα δικαστήριο, μια παρανόμως ληφθείσα συνομιλία δεν είναι καν ένα στοιχείο που μπορεί να προσκομιστεί και να ληφθεί υπόψη. Δεν θα κάτσω να σχολιάσω τι παρανομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η οποία είναι ο εγκέφαλος όλων των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πολιτικών αρχηγών, αρχηγών του Στρατού και ούτω καθ’ εξής». Ίσως θα έπρεπε να πει κάποιος με τρόπο στην κυρία Κασιμάτη, ότι υλικό το οποίο δημοσιοποιείται από το ένα μέρος της ιδιωτικής συνομιλίας, δεν εμπίπτει στις προβλέψεις των προσωπικών δεδομένων. Πολλώ δε μάλλον, όταν στην ιδιωτική συνομιλία, συμπεριλαμβάνονται απειλές.

Ενδιαφέρον όμως έχει η σύμπλευση της κυρίας Κασιμάτη με τον Παύλο Πολάκη, αναφορικά με την κόντρα του με την Αθηνά Λινού. Συγκεκριμένα, η κυρία Κασιμάτη είπε ότι «θα εξεταστεί σαν ζήτημα, θα εξεταστούν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη - το πρώτον. Και το δεύτερο είναι ότι στην προηγούμενη φάση, η κυρία Λινού που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της -και ετεροχρονισμένα- οπωσδήποτε δεν παρείχε καλές υπηρεσίες στο κόμμα, αλλά περισσότερο στον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Η συγκεκριμένη δήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και η σύμπλευση με τον Παύλο Πολάκη εναντίον της Αθηνάς Λινού έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη! Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς ακριβώς θα εξελιχθούν οι δυναμικές ανάμεσα στους δυο πόλους, καθώς και το τι πρόκειται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίον πρόλαβε στο «παρά πέντε» ο Παύλος Πολάκης. Παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον!

Η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη για την υπόθεση Παππά

Μαρία Τσιλινίκου: «Υπάρχει και μια νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά. Η Νέα Δημοκρατία και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την αποπομπή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Νίνα Κασιμάτη: «Η Νέα Δημοκρατία καλό θα είναι να κοιτάξει τα του οίκου της και τις όσες αισχρότητες λένε τα δικά της στελέχη, οι δικοί της άνθρωποι από 'δω κι από κει, στα social media -οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι- και θα πρέπει να αφήσει όλη αυτή τη -γνωστή της άλλωστε- διαδικασία με τις μονταζιέρες και τις υποκλοπές».

Μαρία Τσιλινίκου: «Εσείς είστε υπέρ της αποπομπής του;»

Νίνα Κασιμάτη: «Σας απάντησα. Είμαι εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς και δεν είμαι υπέρ».

Αντώνης Κρητικός: «Εσείς όμως κυρία Κασιμάτη, είστε μια πολιτικός που σας διακρίνει ο ευπρεπής σας λόγος. Μπορείτε να δεχτείτε από συνάδελφό σας να τοποθετείται κατ' αυτόν τον τρόπο, είτε ακόμη -»

Νίνα Κασιμάτη: «Δεν τον άκουσα να τοποθετείται δημόσια».

Αντώνης Κρητικός: «Και σε ιδιωτική του συζήτηση, αυτό πάω να πω. Εσείς θα απευθυνόσασταν ποτέ σε έναν πολίτη έτσι;»

Νίνα Κασιμάτη: «Ακούστε. Σε ένα δικαστήριο, μια παρανόμως ληφθείσα συνομιλία δεν είναι καν ένα στοιχείο που μπορεί να προσκομιστεί και να ληφθεί υπόψη. Δεν θα κάτσω να σχολιάσω τι παρανομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η οποία είναι ο εγκέφαλος όλων των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πολιτικών αρχηγών, αρχηγών του Στρατού και ούτω καθ’ εξής».

Αντώνης Κρητικός: «Άρα κι εσείς λέτε ότι αυτή η προσπάθεια, είναι για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, προς κάποια άλλη κατεύθυνση;»

Νίνα Κασιμάτη: «Ξεκάθαρα, με το γνωστό μαφιόζικο τρόπο, της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη για την Αθηνά Λινού

Μαρία Τσιλινίκου: «Σε σχέση με τις εξηγήσεις που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη βουλευτή Επικρατείας, Αθηνά Λινού, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κρατικές αναθέσεις στο ινστιτούτο της και είδαμε και τη νέα αντίδραση - την ενόχληση που έδειξε ο Παύλος Πολάκης, που σχολίασε δηκτικά και την στάση που κράτησε ο πρόεδρος, αλλά και την έξοδό του από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ποια είναι η δική σας θέση;»

Νίνα Κασιμάτη: «Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, θα το χειριστούμε στο κόμμα. Δεν είμαι σε θέση να το σχολιάσω αυτή τη στιγμή. Το βέβαιον είναι ότι θα εξεταστεί σαν ζήτημα, θα εξεταστούν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη - το πρώτον. Και το δεύτερο είναι ότι στην προηγούμενη φάση, η κυρία Λινού που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της -και ετεροχρονισμένα- οπωσδήποτε δεν παρείχε καλές υπηρεσίες στο κόμμα, αλλά περισσότερο στον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη».