Η σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη φταίει, κατά τη Νίνα Κασσιμάτη, για το περιστατικό στη Βουλή που οδήγησε στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, λέει, τον χλεύαζε. Στη... θέση αυτή  προχώρησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις της στο Open, για να... επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ. «Πρέπει να επιστρέψει», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί φραστικά στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση του πολιτικού κόσμου και τη μισή έστω διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίνα Κασιμάτη, σχολιάζοντας, τη στάση της Αθηνάς Λινού στο εν λόγω περιστατικό, η οποία ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του Παύλου Πολάκη, είπε πως θα έπρεπε να είχε συγκρατήσει τον εαυτό της με το «ετεροχρονισμένο κλάμα». Για δε τη χθεσινή διαγραφή της Αθηνάς Λινού για λόγους διαφάνειας που σχετίζονται με το ινστιτούτο Prolepsis που διατηρεί, η Νίνα Κασιμάτη είπε ότι «δεν αιφνιδίασε κανέναν με την ψήφο της, καθώς είχε υπογράψει το κείμενο των "87"» και ότι όλο το κόμμα την είχε περιβάλλει με εμπιστοσύνη.

Αναφορικά με την Πόπη Τσαπανίδου που θα αναλάβει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, σχολίασε ότι κανένας βουλευτής του κόμματος δεν θεωρεί ότι η θέση του στη Βουλή είναι σημαντικότερη από αυτή του αρχηγού του κόμματος. «Η έδρα δεν ανήκει στην Πόπη Τσαπανίδου, αλλά στο κόμμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δική της άποψη είναι πως «κανένας επιλαχών δεν έπρεπε να αναλάβει την έδρα» αφού ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται έναντι όλων των επιλαχόντων στη Βουλή.