«Kάποιοι ποτέ δεν αποδέχθηκαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη», επεσήμανε η βουλυτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και πρόσθεσε πως πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, ενώ ανέφερε πως υπάρχει μια δυσαρμονία και πρέπει να γίνει συνέδριο για εκλογή προέδρων και οργάνων.
Ειδικότερα, υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ενός ξεκαθαρίσματος προσώπων στα ανώτατα όργανα του κόμματος, τάχθηκε απόψε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. Σε συνέντευξή της στο Action 24 η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος. «Η κοινωνία έδωσε την απάντησή της με την εκλογή Κασσελάκη και πρέπει να την ακούσουμε» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ο έκπτωτος πρόεδρος πρέπει να ζητήσει ανανένωση της εμπιστοσύνης των ψηψοφόρων του κόμματος.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου ανέφερε ότι δεν υπήρχε καλή συνεργασία ανάμεσα σε Σωκράτη Φάμελλο και Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εκτιμήσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενορχηστρωτής της μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη.
Υπέρ του ξεκαθαρίσματος
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή και την μομφή στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη η βουλευτής Β’ Πειραιώς άφησε αιχμές για στελέχη του κόμματος υποστηρίζοντας ότι κάποιοι ποτέ δεν αποδέχθηκαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Η κα Κασιμάτη εκτός από την παλινόρθωση του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στα κομματικά όργανα.
«Δεν αμφισβηττώ τη μορφή αλλά μπορώ να την κρίνω. Έρχεται ένα σώμα αντιπροσωπευτικό να αμφισβητήσει πρόεδρος εκλεγμένο από ευρύτερη βάση. Υπάρχει μια δυσαρμονία και πρέπει να γίνει συνέδριο για εκλογή προέδρων και οργάνων» είπε, συγκεκριμένα. Η Νίνα Κασιμάτη κατηγόρησε τη «μόνιμη γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως την αποκάλεσε, υποστηρίζοντας ότι τα όργανα του κόμματος έπρεπε να έχουν παραιτηθεί μετά την παραίτηση Τσίπρα. «Δε μπορεί τα όργανα που οδήγησαν ένα κόμμα του 32% στο 17% να παραμένουν» υπογράμμισε.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι μετά την μομφή υπάρχει μια δυσαρμονία στις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στο κόμμα που πρέπει να επιλυθούν με συνέδριο στο οποίο όχι μόνο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος, αλλά και νέα μέλη για τα όργανα του κόμματος.