«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκλεγμένος πρόεδρος», διαμηνύει η Νίνα Κασιμάτη, αναφορικά με την κατάσταση εσωστρέφειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Δεν θα φύγω για τα πρόσωπα, θα μπορούσα να φύγω για τις θέσεις»

Ειδικότερα, όπως υπερτονίζει: «Ο Στέφανος Κασελάκης, ως ο εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος -ο οποίος παραμένει πρόεδρος- έχει τον χρόνο να τοποθετηθεί την ώρα που εκείνος κρίνει», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη στην ΕΡΤNews, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με τους Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη να βρίσκονται ήδη στην «κούρσα» για την ηγεσία της παράταξης.

Ενώ πρόσθεσε σχετικά, μεταξύ άλλων:

«Από το καταστατικό δεν προβλέπονται ούτε περιγράφονται εκπτώσεις. Περιγράφεται μόνο και ορίζεται μόνο η προσφυγή στο συνέδριο, πράγμα το οποίο αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Και εκεί πάμε.

Μένει να αποφανθεί η Πολιτική Γραμματεία επί της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, όμως (σ.σ. η Πολιτική Επιτροπή) δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Άρα αυτή η απόφανση της είναι αβάσιμη (…)

Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να λυθεί το θέμα πολιτικά στη βάση, όπως έπρεπε να έχει γίνει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο».

Μεταξύ άλλων η ίδια ανέφερε:

«Καλώς ανακοίνωσαν οι επίδοξοι πρόεδροι, αφού έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Άλλωστε ξέρουμε ότι πάμε προς το συνέδριο και το συνέδριο θα έχει αντικείμενο την ανακήρυξη νέων υποψηφιοτήτων, εφόσον θέλουν να ξεκινήσουν τον αγώνα τους τον προεκλογικό καλώς κάνανε και κατάθεσαν τις υποψηφιότητες

(…) Έχω ταχθεί στο πλευρό του εκλεγμένου προέδρου, ο οποίος έχει νωπή εντολή από τη βάση. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο υποχρεώνεται ο ίδιος αλλά και όλο το κόμμα, ως εκ τούτου να υπομένει μια διαρκή εσωκομματική αμφισβήτηση, η οποία εμφορείται και ορμάτε από μια ιδιοκτησιακή λογική (…)

Είμαι από το αριστερό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κεντροαριστερό κόμμα. Η Κεντροαριστερά είναι κάτι το οποίο σε επόμενο, σε επόμενη ιστορική περίοδο ανθίζει και για την ακρίβεια μαραίνεται. Δεν την βλέπουμε να ανθίζει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη (…)

Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να ξαναβρεί τα βήματά του και παραμένει ένα μικρό κόμμα επειδή δεν έχει κάνει αυτοκριτική για την περίοδο του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει μικρύνει σαν κόμμα επειδή δεν έχει κάνει αυτοκριτική για τα δικά του πεπραγμένα και αυτός είναι ο λόγος που δεν μεγαλώνουμε.

Αυτή η αιτία, η οποία είναι δομική και ουσιαστική, δεν μπορεί να λυθεί με προσθέσεις, εφόσον υπάρξει η επεξεργασία και η ανάλυση των πραγματικών αιτιών – και στη βάση αυτή να υπάρχουν συνεργασίες. Εκεί τα πάντα μπορούν να συμβούν, γιατί οπωσδήποτε είναι επιτακτικό να υπάρξει ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι στο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα και πρόβλημα που επιφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».