έλεγχος (ο) 1. κάτι που είναι αδύνατον να γίνει «οι πιθανότητες να χαμογελάσεις θα αυξηθούν όταν συνειδητοποιήσεις ότι μια σχέση με την Ελένη είναι έλεγχος» 2. αυτό το οποίο προκαλεί αλλεργία «μου πρόσφερε πάστα αμυγδάλου ενώ ήξερε ότι για μένα όλοι οι ξηροί καρποί είναι έλεγχοι» 3. εξάρτημα στο οποίο ζεύονται τα υποζύγια, τυραννικό καθεστώς «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει»

Οπως επιβεβαιώνεται και με την υπόθεση του λούνα παρκ στην Κασσάνδρα, οι έλεγχοι είναι για την Ελλάδα ό,τι το χιόνι για τη Σαουδική Αραβία. Οι υπεύθυνοι να ελέγξουν αρνούνται πεισματικά να το κάνουν, επικουρούμενοι από μια νομοθεσία η οποία είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να επιτρέπει βολικές αναβολές, ακόμα πιο βολικές μεταθέσεις ευθυνών και φυσικά ατιμωρησία. Από τροχαίες παραβάσεις μέχρι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και από παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι λούνα παρκ, όλοι και όλα λειτουργούν χωρίς έλεγχο και επίβλεψη. Το «πάμε κι όπου βγει» εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο σλόγκαν στη χώρα και το χειρότερο είναι ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών αντιλαμβάνεται αυτήν τη θανάσιμη ασυδοσία ως ελευθερία. Μέχρι φυσικά να υπάρξει κάποιο θανατικό που θα «σοκάρει» και θα «εξοργίσει» τους Ελληνες, οι οποίοι μετά από λίγες μέρες θα το ξεχάσουν και θα συνεχίσουν να υπεραμύνονται (εμπράκτως ή με την απάθειά τους) του μπάχαλου που τους επιτρέπει να κάνουν ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι.

Ακατανόητο

Η ιδέα να μειωθεί στα 30 χλμ./ω το όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές είναι ακατανόητη από τη στιγμή που ουδέποτε επιβλήθηκε το προηγούμενο όριο των 50 χλμ./ω ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του. Λογικά αυτοί που το υπερασπίζονται όταν ψωνίζουν ρούχα θα ζητούν μικρότερο νούμερο παντελόνι χωρίς πρώτα να δοκιμάσουν αυτό που τους έχουν προτείνει.

Οι εχθροί που είναι φίλοι τους

Βλέπω πολλούς συμπολίτες να πιστεύουν ότι το φιλί του Βλαδίμηρου του Πούτιν στο Κοράνι, στο πλάι του αγαπημένου του Καντίροφ, θα σόκαρε τα υπερορθόδοξα πουτινάκια της χώρας. Στην πραγματικότητα και για τα υπερορθόδοξα πουτινάκια ισχύει ό,τι και για τον ηγέτη τους: κάθε εχθρός της Δύσης, κάθε εχθρός της Δημοκρατίας, κάθε εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι φίλος τους.

Περιμένουμε

Και ενώ περνούν οι ώρες και οι μέρες και ακόμα δεν έχουμε μάθει κάτι τόσο απλό όπως το αν ο σύντροφος Πολάκης συκοφαντεί τη συντρόφισσα Λινού και το ινστιτούτο της ή αν η συντρόφισσα Λινού και το ινστιτούτο της έχουν όντως ύποπτα πάρε-δώσε με το ελληνικό Δημόσιο.