ενημέρωση (η) 1. αυτή που δεν είναι ιδιαιτέρως σημαντική «η πραγματικότητα είναι ενημέρωση μπροστά στην τηλεθέαση» 2. αυτή που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα «το πρόβλημα δεν είναι ότι κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνθρωποι των οποίων η άποψη είναι ενημέρωση, αλλά το ότι τέτοιοι άνθρωποι κυριαρχούν και στα υπόλοιπα μέσα»

Υπάρχει ξεκάθαρος δόλος...

Οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα όχι μόνο της παραπληροφόρησης που επιχειρείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και της παραπληροφόρησης που επιχειρείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα μέσα που στα ρεπορτάζ τους κραυγάζουν για το 200% και 300% των αυξήσεων ξεχνώντας ότι πρόκειται για 1-2 ευρώ (δεν είναι το ίδιο να πηγαίνει κάτι από τα 1 ευρώ στα 3 και κάτι από τα 50 στα 150) και ξεχνούν πάντα να πουν πόσοι ασθενείς θα έμεναν χωρίς τα φάρμακά τους ή θα ήταν αναγκασμένοι να αγοράσουν άλλα φάρμακα, πολύ-πολύ ακριβότερα, χωρίς την αύξηση αυτήν. Πολλοί δημοσιογράφοι αυτήν την παραπληροφόρηση δεν την κάνουν με αντικυβερνητικό δόλο, αλλά με δόλο τηλεθέασης. Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και καταλήγει πάντα στην πριμοδότηση των λαϊκιστών ψεκασμένων πολιτικών. Δυστυχώς, ακόμα και μετά το σοκ της χρεοκοπίας (για την οποία η δημοσιογραφία μόνο αθώα δεν είναι) το μεγαλύτερο έλλειμμα στη χώρα παραμένει το έλλειμμα ενημέρωσης.

Καιροσκόποι

Οι δηλώσεις της συντρόφισσας Κασσιμάτη και της συντρόφισσας Γεροβασίλη για τη συντρόφισσα Λινού είναι άλλη μια επιβεβαίωση του συριζαϊκού ήθους. Μπορεί η στόχευσή τους να είναι διαφορετική, αλλά και οι δύο αποδεικνύουν πόσο αδίστακτοι και πόσο καιροσκόποι είναι οι σύντροφοι τους οποίους για να επιλέξει η συντρόφισσα Λινού πάει να πει ότι της ταίριαζαν.

Δεν είναι κακή μια επίσκεψη στον γιατρό

Οι συμπολίτες που έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη και απειλούν να συνεχίσουν «μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Αουσβιτς ζώων», δεν είναι μόνο ένα δείγμα του τι συμβαίνει σε ανθρώπους που δεν λαμβάνουν την ψυχιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Είναι και δείγμα του τι συμβαίνει σε μια κοινωνία όταν οι άνθρωποι που εγκληματούν επειδή δεν λαμβάνουν την ψυχιατρική φροντίδα που χρειάζονται, αφήνονται να δρουν ανενόχλητοι.

Καμία σχέση

Ακούω ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου μπορεί να είναι και εκλογές ανάδειξης του επόμενου πρωθυπουργού. Δεν θέλω να στενοχωρήσω τους συντρόφους, αλλά αν η μάχη δοθεί ανάμεσα στον σύντροφο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο επικρατείας Χάρη Δούκα, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι εκλογές ανάδειξης του επόμενου Κασσελάκη.