σοκ (το)

1. αυτό που δεν εκπλήσσει κανέναν, το απολύτως αναμενόμενο «είναι σοκ να συναντάς αριστερούς που νομίζουν ότι η "δωρεάν παιδεία" και η "δωρεάν υγεία" είναι στ’ αλήθεια δωρεάν» 2. αυτό που εκπλήσσει μόνο τους δημοσιογράφους «τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ανατολική Γερμανία ήταν πραγματικό σοκ κι αυτό φάνηκε σε κάθε δελτίο ειδήσεων»

Ο μόνος που δικαιούται να σοκάρεται από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών στη Σαξονία και τη Θουριγγία είναι εκείνος που όχι μόνο είναι κλεισμένος σε κάποιο μπουντρούμι χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο τα τελευταία 15-20 χρόνια, αλλά που είναι και ιστορικά αγράμματος. Ολοι οι υπόλοιποι ξέρουμε ότι η (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) ανασφάλεια σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι εύκολο να στρέψουν τους ψηφοφόρους σε ακραίους και απατεώνες. Και γίνεται ακόμα πιο εύκολο όταν η πολιτική κουλτούρα των ψηφοφόρων έχει διαμορφωθεί κάτω από την μπότα ενός σοσιαλιστικού καθεστώτος το οποίο διαδέχτηκε ένα εθνικοσοσιαλιστικό. Αφημένοι στη μοίρα τους και απροστάτευτοι από τα ρωσικής προέλευσης fake news, οι Ανατολικογερμανοί στρέφονται (εδώ και πολλά χρόνια) στην Ακροδεξιά «εκπλήσσοντας» αυτούς που αντί να κάνουν ότι σοκάρονται πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι το πρώτο που ζητεί ο πολίτης από το κράτος, ο βασικός λόγος ύπαρξης της οργανωμένης κοινωνίας, είναι η ασφάλεια είτε αυτή είναι οικονομική είτε σωματική.

Διαλέξτε...

Ηταν πολλά τα σοκ των τελευταίων ημερών και μένει τώρα να δούμε ποιο ήταν το μεγαλύτερο: το σοκ για τα αποτελέσματα στη Γερμανία, το σοκ της διαπίστωσης ότι οι ακραίοι της Χαμάς δολοφονούν τους Ισραηλινούς ομήρους ή το σοκ που προκαλεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι το 2022 το 86% των Ελλήνων που συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις ανήκαν στην ευπαθή ομάδα των ρομά;

Ενοχλημένοι οι μπατριώτες με την πρόοδο

Ο ηγέτης της Νίκης, Νατσιός, έκανε μια ανάρτηση στην οποία κλαίγεται επειδή ένα χωράφι που παρήγαγε σιτάρι έχει πια φωτοβολταϊκά. Θα ήταν πολύ περίεργο για έναν μπατριώτη να ενοχλείται βλέποντας τη χώρα του να γίνεται παραγωγός ενέργειας (και σιγά-σιγά ενεργειακά ανεξάρτητη) αν δεν ήταν συνηθισμένη η ενόχληση που προκαλεί στους μπατριώτες η πρόοδος της χώρας τους.

Φοβισμένος

Είδα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παππά (τον Πέτρο) να φοβάται να πει τη γνώμη του για το ενδεχόμενο επιστροφής του αψύ Σφακιανού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και απόρησα. Οχι τόσο που ένας βουλευτής έμοιαζε με φοβισμένο παιδάκι όσο επειδή μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος δεν είχε φοβηθεί ούτε τα γέλια που μπορεί να προκαλούσε στο κοινό υποδυόμενος τον Ιησού σε θεατρική παράσταση.