Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς να σχολιάσει τα δυο περιστατικά της Θεσσαλονίκης, εκείνο του Σαββάτου όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δυο τρανς άτομα και εκείνο της Κυριακής, όπου αναρχικές ομάδες επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Παππάς είπε ότι οι αναρχικές ομάδες που έκαναν εκδήλωση - διαμαρτυρία για το προχθεσινό περιστατικό, έκαναν ακριβώς το ίδιο με τις ακροδεξιές ομάδες, που επιτέθηκαν στα δυο τρανς άτομα, μιας και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ανοιχτά LGBTQ άτομο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αναρχικές ομάδες αποκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη «σκουπίδι» και «καταπιεστή»!

Βέβαια, ελέγχεται το κατά πόσο είναι ακροδεξιές οι ομάδες που επιτέθηκαν στα δυο τρανς άτομα το Σάββατο, μιας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από τους μισούς εμπλεκομένους είναι αλλοδαποί, κάνοντας πιο λογικό το σενάριο να πρόκειται για «γηπεδικούς» χούλιγκαν, όπως για παράδειγμα στην επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τον Φεβρουάριο του 2022. Σε κάθε περίπτωση, τα άτομα έχουν συλληφθεί και θα γίνει γνωστό το κίνητρο της χυδαίας και καταδικαστέας επίθεσης, μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκείνο που είναι ξεκάθαρο όμως, είναι ότι ακροαριστερές ομάδες ήταν εκείνες που επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ως αρχηγός του μεγαλύτερου Αριστερού κόμματος στην χώρα, καθώς και ως άτομο ανοιχτά LGBTQ, είναι εντυπωσιακό το πώς έγινε στόχος τους - και μάλιστα, τη στιγμή που υποτίθεται πως οι συγκεκριμένες ομάδες βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της επίθεσης που δέχτηκαν τα δυο τρανς άτομα το περασμένο Σάββατο.

Ενδιαφέρον έχει η φράση του Πέτρου Παππά «εκτρέφουμε το αυγό του φιδιού. Και το εκτρέφουμε και από τις δυο μεριές», καθώς ουδέποτε έχει τολμήσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τέτοιες φράσεις για ακροαριστερές ομάδες. Όπως και το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν, ακροαριστερές ομάδες δεν στράφηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δείχνει να έχει αλλάξει στους συσχετισμούς της Αριστεράς και οι «κακές γλώσσες» ήδη κάνουν λόγο ότι η συγκεκριμένη αλλαγή, οφείλεται στις διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας επίσης ότι στο ίδιο γεγονός οφείλονται οι πολύ πιο ήπιες εκδηλώσεις στις 17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου του 2023 - κατά το χρονικό σημείο που έγιναν οι δυο διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, κατά πόσο πλέον αποτελεί και ο ΣΥΡΙΖΑ στόχος αυτών των ομάδων, καθώς έτσι θα βγουν πολλά συμπεράσματα.

Για την σκευωρία Novartis

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον όμως, έχει η δήλωση του Πέτρου Παππά, αναφορικά με τη σκευωρία Novartis, καθώς όπως είπε, θα έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει την αυτοκριτική στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε εκείνο της Καθημερινής, ενώ παράλληλα είπε ότι υπήρχαν πολιτικές ευθύνες, τις οποίες όμως «δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί ναι, μπήκαν στο κάδρο άνθρωποι, οι οποίοι δεν έπρεπε να μπούνε». Πολιτικές ευθύνες βέβαια δεν προέκυψαν, ούτε καν για τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν χρηματίσει υπουργοί υγείας και τα οποία ήταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που αποφάσισε το κατά τον κύριο Κοντονή «παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης» του Μεγάρου Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα να κυνηγήσει.

Αυτό που έγινε, ήταν η Ελλάδα να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις από την Novartis (οι ΗΠΑ πήραν 345.000.000 δολάρια σε αποζημιώσεις), επειδή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνειδητά αποφάσισε να μην κυνηγήσει τους εμπλεκόμενους ιατρούς, προκειμένου να κλείσει στην φυλακή πολιτικούς αντιπάλους. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι αν αυτή η τεράστια ζημιά σε βάρος της χώρας, έγινε «αφιλοκερδώς». Εύκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ότι θα ήταν ένα πολύ «καυτό θέμα» για την λεγόμενη «ερευνητική δημοσιογραφία», που όλως περιέργως, δεν έχει κάνει απολύτως καμία έρευνα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Παναγιώτης Στάθης: «Θεσσαλονίκη, χθες βράδυ, είδαμε κάποιες εικόνες - μάλλον να το ξεκινήσω από προχθές, με αυτή τη ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση σε δυο άτομα στη Θεσσαλονίκη, για να καταλήξουμε να υπάρχει μια φασιστική επίθεση, σε βάρος του κυρίου Κασσελάκη».

Πέτρος Παππάς: «Ακριβώς. Ήμουνα χθες στο Ολύμπιον με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-»

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ήσασταν εκεί;»

Πέτρος Παππάς: «Ήμουν εκεί ναι, γιατί τον υποδεχτήκαμε και στα γραφεία».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ποιος ήταν ο λόγος της επίθεσης; Δηλαδή, τι λέγανε;»

Πέτρος Παππάς: «Βρίζανε τους πολιτικούς, στην ουσία ήταν απαξίωση για τους πολιτικούς».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Φασίστες ήταν δηλαδή».

Πέτρος Παππάς: «Αυτοί ήταν αναρχικές ομάδες, οι χθεσινοί. Κάναν το ίδιο ακριβώς, το οποίο κάναν οι ακροδεξιές ομάδες της -»

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ακροδεξιοί ήταν το πρωί;»

Πέτρος Παππάς: «Την προηγούμενη ημέρα, προφανώς η ρητορική τους ήταν ομοφοβική, φασιστική».

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ήταν οργανωμένοι; Περιμένανε κάποιο ραντεβού;»

Πέτρος Παππάς: «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι -εξ όσων αντιλαμβάνομαι- έχουν ξανασυμμετάσχει απέναντι σε pride, δηλαδή δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που απλά βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Προφανώς υπήρχε οργάνωση και σύστημα, ήταν 150 άτομα. Είναι κάποια παιδιά που τα έχουν - φωνάζουν βρίζουν και κάποιοι άλλοι που είναι οι ομάδες κρούσης».

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Υπήρχε εκδήλωση δηλαδή εκεί;»

Πέτρος Παππάς: «Όχι, όχι, δεν υπήρχε εκδήλωση. Απλά αυτά τα 150 άτομα τα οποία δράσανε - προφανώς υπήρχε οργανωμένη δραστηριότητα, δεν έγινε τυχαία 150 άτομα να επιτίθενται».

Παναγιώτης Στάθης: «Έτσι μας το παρουσίασαν, ότι ήταν ετερόκλητες ομάδες, που ξαφνικά είδαν τα δυο άτομα αυτά και πήγαν και επιτέθηκαν, έτσι μας το παρουσίασαν».

Πέτρος Παππάς: «Τα ίδια άτομα -τουλάχιστον κάποια πρόσωπα, τα οποία τα έχουμε δει στα pride της Θεσσαλονίκης- θέλω να πω ότι δεν είναι άνθρωποι, οι οποίοι τυχαία απλά βρίσκονται. Έχουν μια συστηματική - και αυτό η αστυνομία πρέπει να το διερευνήσει και πάρα πολύ αυστηρά και παραδειγματικά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, γιατί εκτρέφουμε το αυγό του φιδιού. Και το εκτρέφουμε και από τις δυο μεριές».

Παναγιώτης Στάθης: «Α, μπράβο. Γιατί εδώ την επόμενη ημέρα γίνεται εκδήλωση κατά αυτού που έγινε κατά των δυο ατόμων και τα άτομα που συμμετέχουν για να υπερασπιστούν τη δημοκρατικότητα και την ελευθερία των προσώπων, επιτίθενται στον Κασσελάκη».

Πέτρος Παππάς: «Επιτίθενται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι επίσης ένα ανοιχτά LGBTQ άτομο. Κάνουν δηλαδή, αυτό το οποίο έγινε την προηγούμενη ημέρα, από τις ακροδεξιές, ή φασιστικές ομάδες. Απόλυτα φαντάζομαι το καταδικάζουμε και πρέπει ως κοινωνία, πολύ σοβαρά να το δούμε και να δούμε αυτή την εκτράχυνση που υπάρχει και αυτή τη βαρβαρότητα που καλλιεργείται».

Για την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα

Παναγιώτης Στάθης: «Την αυτοκριτική του Τσίπρα, πώς την ακούσατε εσείς; Γιατί είδα τον κύριο Κασσελάκη να λέει ότι η Novartis ήταν μεγάλο θέμα και ότι οι τηλεοπτικές άδειες έφεραν έσοδα στο ταμείο, ενώ ο κύριος Τσίπρας έχει πει ότι δεν τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτά τα θέματα». 

Πέτρος Παππάς: «Εγώ θεωρώ ότι η κριτική θα έπρεπε να γίνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να έρθει ο τέως πρόεδρός μας να κάνει αυτή την αυτοκριτική. Και καλά κάνουμε, πρέπει να γίνει η αυτοκριτική, δεν τα έκανε όλα σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εκ του αποτελέσματος δεν τα έκανε σωστά ο ΣΥΡΖΑ, ούτε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ρυθμίστηκε, ούτε τελικά μάθαμε τι έγινε με τη Novartis και αν υπήρχαν πολιτικές ευθύνες. Νομίζω ότι όποιος διάβασε λίγο την υπόθεση -γιατί η Ελλάδα είναι πολύ κομβικό σημείο για την τιμολόγηση των φαρμάκων-, εγώ πιστεύω ότι υπήρχαν. Αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί ναι, μπήκαν στο κάδρο άνθρωποι, οι οποίοι δεν έπρεπε να μπούνε. Νομίζω πολύ γενναία πρέπει να γίνει αυτή η κριτική».