Οι παραιτήσεις όσων προηγούνται του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι η μόνη λύση που επεξεργάστηκαν στην Κουμουνδούρου, προκειμένου ο πρόεδρος να βρεθεί στη Βουλή. Οι νομικές γνωμοδοτήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν παραιτηθεί ομογενής βουλευτής Επικρατείας, δεν αντικαθίσταται γενικά από τον επόμενο στη σειρά, αλλά από τον επόμενο ομογενή. Με αυτόν τον τρόπο ο Κασσελάκης μπαίνει στη Βουλή και καταλαμβάνει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή τη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.
Διότι ο πραγματικός λόγος είναι η αντικατάσταση Φάμελλου, καθώς θεωρεί ότι τις μάχες πρέπει να τις δίνει ο ίδιος. Πολλώ δε μάλλον όταν βλέπει ότι ο κ. Φάμελλος ισχυροποιεί βαθμηδόν τη εσωκομματική του θέση. Οι προσεκτικοί παρατηρητές διαπίστωσαν άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Φάμελλου για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές σε σαλέ της ορεινής Αρκαδίας, παρενέβη σχεδόν ταυτόχρονα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματική μπίζνα της ΝΔ με πανεπιστήμια - σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise».
Οπως φάνηκε, την ανάρτηση μάλλον αγνοούσε (ή αγνόησε επιδεικτικά…) ο κ. Φάμελλος, ο οποίος στην ομιλία του δεν συμπεριέλαβε καμία από τις 5 προτάσεις που έκανε ο Κασσελάκης. Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, σχεδόν ταυτόχρονα παρενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας και με γραπτή δήλωσή του σχολίασε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι «για άλλο ένα σκαλοπάτι στον κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης των θεσμών, ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος»…