Σε αυτή την περίεργη δήλωση προέβη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Στέλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη. Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τις επιθέσεις στα δυο τρανς άτομα το Σάββατο και στον Στέφανο Κασσελάκη την Κυριακή, η κυρία Κεχαγιά φρόντισε με ιδιαίτερη σπουδή να αποσυνδέσει τα δυο αυτά περιστατικά, λέγοντας ότι «είναι άλλο πράγμα η επίθεση η ομοφοβική και φασιστική, που δέχθηκαν τα δυο παιδιά το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλο η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης, έξω από το Ολύμπιο, από τέσσερεις μεμονωμένους αντιεξουσιαστές. Και το επισημαίνω αυτό, γιατί δόθηκε μια λίγο περίεργη διάσταση, σε ό,τι έγινε χθες βράδυ στην Αριστοτέλους». Ίσως να θεωρεί ότι επειδή οι αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη «ήταν μόνο τέσσερεις», αυτό να μην το κάνει το ίδιο σοβαρό με το περιστατικό του Σαββάτου.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς είναι διαφορετικό, τη στιγμή που η συγκεκριμένη αντιεξουσιαστική ομάδα, υποτίθεται ότι βγήκε στους δρόμους την Κυριακή, για να διαμαρτυρηθεί για την ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου, καταλήγοντας να κάνει επίθεση στον πιο γνωστό ΛΟΑΤΚΙ πολιτικό της χώρας, τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι δε φραστικές επιθέσεις που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν ήταν πολιτικού περιεχομένου, καθώς τον αποκάλεσαν «σκουπίδι» και «καταπιεστή», όχι «ψευτοαριστερό», ή «νεοφιλελεύθερο» και «δεξιό». Ήταν ξεκάθαρα επίθεση που ως στόχο είχε το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, δίχως κάποιο πολιτικό περιεχόμενο. Συνεπώς, η κυρία Κεχαγιά -όπως και ο κ. Γιώργος Τσίπρας που κινήθηκε στην ίδια γραμμή- θα έπρεπε να αναπτύξει περαιτέρω το σκεπτικό της, αναφορικά με τις διαφορές που είχαν τα δυο περιστατικά, διότι εκ πρώτης όψεως, μόνο προφανείς δεν είναι.

Αυτό που κρατάει κανείς από τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ο «προνομιακός συνομιλητής» των συγκεκριμένων ομάδων, κι αφετέρου ότι μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρόθυμα να «κάνουν γαργάρα» τη χθεσινή επίθεση εις βάρος του προέδρου του κόμματος, ίσως προσδοκώντας ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ρήξη μεταξύ τους, καθώς αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται σφοδρά στον «ακτιβισμό του πεζοδρομίου». Όμως το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστή η στάση που θα θελήσει να κρατήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ κρίνοντας από τις δηλώσεις του Πέτρου Παππά -ο οποίος είναι ο «πρώτος πιστός» του Στέφανου Κασσελάκη- είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει την πλήρη ρήξη. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

 

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγια

Στέλλα Γκαντώνα: «Να πάρουμε ένα σχόλιο από εσάς, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν και οι νέοι στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, αλλά και ο πρόεδρός σας, από μια ομάδα ανεγκέφαλων, που προχώρησαν σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα;»

Βούλα Κεχαγιά: «Ήδη -ξέρετε και εσείς- ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο συμβάν - και για τα δυο συμβάντα, γιατί εγώ δεν θέλω να τα κάνουμε ένα, να τα ενοποιήσουμε. Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα η επίθεση η ομοφοβική και φασιστική, που δέχθηκαν τα δυο παιδιά το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλο η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διαφορετικό πράγμα η φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης, έξω από το Ολύμπιο, από τέσσερεις μεμονωμένους αντιεξουσιαστές. Και το επισημαίνω αυτό, γιατί δόθηκε μια λίγο περίεργη διάσταση, σε ό,τι έγινε χθες βράδυ στην Αριστοτέλους».

Στέλλα Γκαντώνα: «Άρα, διαχωρίζετε τα δυο περιστατικά, αυτό καταλαβαίνω από αυτό που μας λέτε».

Βούλα Κεχαγιά: «Τα δυο περιστατικά είναι διαφορετικά. Είναι άλλο η ομοφοβική -το επαναλαμβάνω- και φασιστική, άκρως φασιστική επίθεση, η οποία μας θλίβει όλους, που δέχθηκαν τα δυο νέα παιδιά από έναν όχλο. Και το πιο θλιβερό και το πιο τραγικό είναι ότι πρόκειται για νέα παιδιά και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους ως κοινωνία. Και άλλο πράγμα μια φραστική επίθεση από τέσσερα μεμονωμένα άτομα, που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό, που δέχθηκε ο κύριος Κασσελάκης μπαίνοντας στο Ολύμπιο. Αλλά και τα δυο, είναι καταδικαστέα».