Παρακολουθήσαμε τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βούλα Κεχαγιά, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», να επιχειρεί να δικαιολογήσει την κατοχή εταιρειών, οι οποίες όλως τυχαίως έχουν έδρα το Ντέλαγουερ, τον φορολογικό παράδεισο των ΗΠΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι, εφόσον βασίμως δεν μπορεί να διαθέτει εταιρεία στην αλλοδαπή, την αμέσως επόμενη ημέρα θα μεταβιβαστούν οι μετοχές και δεν θα είναι ιδιόκτητης ή μέτοχος αυτής της εταιρίας σε καμία περίπτωση», δήλωσε με την προσήκουσα για την περίσταση σοβαρότητα η κ. Κεχαγιά. Ωστόσο, ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική έρευνα για συγκεκριμένες παραβάσεις της νομοθεσίας «πόθεν έσχες» σε βάρος του κ. Κασσελάκη. Ο πρόεδρος θα δώσει τις εξηγήσεις του και θα κριθεί εάν θα προσαχθεί σε δίκη ή θα αρχειοθετηθεί. Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, στον ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένουν την έκβαση της ποινικής υπόθεσης και αν ο πρόεδρος καταδικαστεί, τότε μάλλον βάσιμα δεν θα μπορεί να κατέχει αλλοδαπές εταιρείες. Ιδιοφυές.

Το δεύτερο που μας έκανε εντύπωση από τα όσα δήλωσε η κ. Κεχαγιά, την Κυριακή το πρωί στο Mega, ήταν σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν είναι στο 17 ή στο 18%, δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα, υπό την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από δύο διασπάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, σε τρεις μήνες θα διαπιστώσετε ότι αποκτά δυναμική, δεν έχει θεαματική άνοδο των ποσοστών του, όμως βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα “τσιμπάει” σιγά σιγά και ανεβάζει τα ποσοστά του, δηλαδή σταθεροποιείται». Η εντύπωσή μας έγκειται στο γεγονός ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τις δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους ως εργαλεία για τη χάραξη στρατηγικής και όχι ως «πετσωμένες» όπως έλεγαν επί Τσίπρα. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για άλλο ένα εντυπωσιακό μπούμερανγκ και άλλη μία εντυπωσιακή πρόσκρουση με την (σκληρή) πραγματικότητα.