Απίστευτες δηλώσεις από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμπίπτει στις προβλέψεις του νόμου του 2016 και ως εκ τούτου δεν δύναται να έχει στην κατοχή του εταιρείες του εξωτερικού, ούτε και μετοχές. Παράλληλα,  ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει απαντήσεις όταν είναι… έτοιμος καταρρίπτοντας το αφήγημα που έχει στηθεί από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει απαντήσεις για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

«Απαντήσεις θα δοθούν, όχι όμως γιατί το ζητάει ο κύριος Μητσοτάκης» είπε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως οι απαντήσεις θα δοθούν διότι «ο ίδιος ο κ. Κασελάκης θέλει να είναι ξεκάθαρος και απολύτως διαφανής απέναντι στον λαό και απέναντι στην ελληνική κοινωνία». 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Επομένως, στον χρόνο τους θα δοθούν οι απαντήσεις. Ας επιτρέψουμε στον κύριο Κασσελάκη, όταν είναι έτοιμος ή όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πει πέντε – δέκα πράγματα και να διασαφηνίσει το τοπίο, να έρθουν όλα στο φως – και αυτό θα γίνει. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Με απλά λόγια:

- απαντήσεις δεν έχουν δοθεί

- ο Στέφανος Κασσελάκης χρειάζεται, άγνωστο γιατί, χρόνο για να τις δώσει

- θα πει κάποια πράγματα όταν αισθάνεται ότι μπορεί

Το τελευταίο χρήζει διευκρινίσεων αφού τα πέντε δέκα πράγματα που θα αισθανθεί ότι μπορεί να πει ενδεχομένως και να μην είναι αυτά που θα πρέπει να πει.

Η Βούλα Κεχαγιά είπε και κάτι ακόμη: Είπε ότι «ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή. Ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός».

Άρα ο νόμος δεν έχει γίνει ακόμη σεβαστός. Θα γίνει. Μόνο που η εφαρμογή των νόμων δεν γίνεται στον χρόνο που κάποιος το επιθυμεί. Όφειλε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εκλογή του να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες. Όπως και τα παρένθετα πρόσωπα.

Με τη δήλωση αυτή όμως η Βούλα Κεχαγιά καταρρίπτει και ένα ακόμη αφήγημα. Αυτό που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι θύμα πολιτικής αντιπαλότητας. Από τη στιγμή που παραβιάζει νόμο, τον οποίο μάλιστα το κόμμα του έφερε -άσχετα αν στόχο είχε το 2016 τον Κυριάκο Μητσοτάκη-, πρέπει ν' αντιμετωπίσει πέραν των επιπτώσεων και την ανάλογη κριτική. Να απαντήσει όμως και στο πώς προχώρησε στον δανεισμό των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά για τα ερωτήματα που πλέον είναι πολλά.