Εντάξει, είπαμε να κάνεις ενέσεις ηθικού στους οπαδούς σου, αλλά η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται να δημιουργήσει την εντύπωση ότι μάλλον βλέπει τις δημοσκοπήσεις του… Παύλου Πολάκη. Αυτές που λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 «έδιναν» τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με διαφορά 4 ή και 5 ποσοστιαίων μονάδων. Και ύστερα άνοιξαν οι… κάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως μέσο άμυνας για την υπόθεση των εταιρειών του που εγείρει νομικό και πολιτικό ζήτημα δεδομένου του νόμου του 2016 που ο ΣΥΡΙΖΑ –από κοινού με τους ΑΝΕΛ του φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου– είχε ψηφίσει, έχει βρει τις… δημοσκοπήσεις. Τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που κάνουν τα κόμματα και οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σαν αυτές που κάνουν οι… πρεσβείες λίγο πριν από τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό απαντά ως βέρος Συριζαίος πλέον με τα στοιχεία που υποτίθεται πως διαθέτει και τα οποία κατά τον ίδιο δίνουν δυναμική στο κόμμα του. «Πατάμε γκάζι» όπως λέει και ο ίδιος αν και τον διαψεύδουν τα ίδια τα στελέχη του κόμματος που δηλώνουν πως στόχος είναι η δεύτερη θέση και το 17% ως ανώτατο όριο για τις ευρωεκλογές.

Όπως και να έχει, το ζήτημα είναι πως μια ακόμη φορά στην Κουμουνδούρου στήνουν παραμύθια χωρίς δράκους. Επικαλούνται δημοσκοπήσεις σαν αυτές που έβγαζαν δημοσκοπικές δήθεν εταιρείες-φωτοβολίδες, τις οποίες σύστηναν στελέχη του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η πραγματικότητα παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, επαναλαμβάνονται μάλιστα με συχνότητα που τείνει να λάβει τη μορφή μοτίβο. Ποια είναι αυτή; Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτική μάχη ζωής ή θανάτου με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι δύο αρχηγοί πηγαίνουν στις ευρωεκλογές γνωρίζοντας πως η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ίδια για κανέναν από τους δύο. Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ δεν μιλά, προς το παρόν, για… κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και ασχολείται με τις κανονικές – αν και σιγά σιγά δεν λειτουργούν προς όφελος της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Και η διαρκής αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας σε δήθεν δημοσκοπήσεις που τρομάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου συνολικά μόνο γέλια προκαλούν. Εντάσσονται πιθανότατα στο… ελληνικό όνειρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.