Είχε πολιτικό ενδιαφέρον το προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Και γιατί με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το περίγραμμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αποτέλεσε, δε, μια καλή εκκίνηση για τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου η Ν.Δ. στη Α' Θεσσαλονίκης έχει να ανέβει ένα βουνό. Κι αυτό γιατί τα εκλογικά αποτελέσματα εσχάτως δεν είναι και τα καλύτερα.

Ετσι, το ότι δόθηκε ο λόγος σε πέντε πρώην προέδρους της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για να μιλήσουν από το βήμα του προ συνεδρίου έδωσε, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Παραπολιτικά», μια σημαντική ώθηση στη συσπείρωση του κόμματος. Γιατί στο βήμα ανέβηκαν και οι άνθρωποι που επηρέασαν για πολλά χρόνια την ιστορία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη από το 1995 μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, οι παρουσίες και οι ομιλίες των στελεχών που κρατούν σήμερα το τιμόνι του κόμματος στη συμπρωτεύουσα, όπως είναι ο πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, και οι δύο πρόεδροι των ΔΕΕΠ, Θόδωρος Μητράκας και Θωμάς Βράνος, έδωσαν και το στίγμα τού σήμερα για τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Βάκης Φραντζής, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας από το 2004 έως το 2009 και δραστηριοποιείται στα κομματικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία διατήρησε μέχρι σήμερα τη φυσιογνωμία του μέτρου, της μετριοπάθειας, του μεσαίου χώρου και του κοινωνικού Κέντρου.

Ο Δημήτρης Τσάμης, που ήταν πρόεδρος της Διοικούσας στην αρχή της σαμαρικής περιόδου, επισήμανε ότι σήμερα πρέπει να θυμόμαστε τις πολιτικές και τις ρίζες μας. Γιατί, αν τις χάσουμε, ό,τι δημιουργούμε και πετυχαίνουμε θα αποδειχτούν παλάτια στην άμμο.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που τον διαδέχτηκε για λίγο στη Διοικούσα επί προεδρίας Σαμαρά, σημείωσε ότι «στόχος πλέον της Ν.Δ. είναι το κοινωνικό κράτος και η οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού κράτους Δικαίου. Είμαι 48 χρόνια μέλος της Ν.Δ. Ημείς εσμέν το άλας της γης» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μηνάς Σαμαντζίδης, που διετέλεσε πρόεδρος στο τέλος της σαμαρικής περιόδου, αφού ανέφερε ότι η ενασχόληση με την πολιτική τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και ψυχοθεραπευτή, επεσήμανε ότι «αυτό που κέρδισε εντός της Ν.Δ. ήταν η ικανότητα να συνθέτει απόψεις».

Τέλος, ο Τάσος Σπηλιόπουλος, που ήταν πρόεδρος επί Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε «όχι στον εφησυχασμό αλλά και να προσπαθήσουμε περισσότερο, κάτι που δεν το βλέπω και πολύ τον τελευταίο καιρό».

Διαφορετικές προσεγγίσεις, που συνθέτουν το ισχυρό γαλάζιο DNA της Θεσσαλονίκης...