Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε τι φταίει και το ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει, δεν βρίσκει ανταπόκριση στους πολίτες και δεν κατάφερε να έχει όφελος από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είναι αυτό; Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι… δημοσκοπήσεις.

Το γεγονός πως σύρεται στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική που ακολουθεί και η οποία είναι ίδια με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα μάλλον δεν έχει καταγραφεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως και αυτό της τακτικής του «όχι σε όλα» με την καταψήφιση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον νόμο για τη λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα ή τον νόμο για την επιστολική ψήφο.

Επενδύοντας σε θέματα όπως η τραγωδία στα Τέμπη αλλά και το κράτος Δικαίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλώνεται σε μια τακτική που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ψαρεύοντας ψήφους σε αυτήν την περιοχή ζητεί επί της ουσίας οι ψηφοφόροι που παραμένουν ενεργοί σε αυτήν την πολιτική ζώνη να αφήσουν το πρωτότυπο και να πάνε με το αντίγραφο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τα Μέσα Ενημέρωση πως αντιγράφουν αυτά που τους δίνει το Μαξίμου, χωρίς φυσικά να μπορεί να τεκμηριώσει τα όσα είπε. Υποστήριξε ότι δεν μεταδίδονται οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που σημειωτέον στις περισσότερες περιπτώσεις θυμίζουν κομματικές ανακοινώσεις του περασμένου αιώνα.

Δεν σταμάτησε εκεί. Αρχισε να αμφισβητεί και τις δημοσκοπήσεις που μέχρι πρότινος επικαλούνταν στο ΠΑΣΟΚ για να δείξουν πως θα είναι η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση διότι εμφανίζουν το κόμμα να περνά σιγά σιγά στην τρίτη θέση όχι εξαιτίας κάποιας ανόδου και κάποιας δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά λόγω της απουσίας προτάσεων και στοιχείων δυναμικής του ίδιου του προέδρου του.

Η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη θύμισε Αλέξη Τσίπρα. Τι είπε; Ότι μόνο μια δημοσκόπηση δείχνει τρίτο το ΠΑΣΟΚ και ότι η δημοσκοπική εταιρεία που την έκανε δεν είχε δείξει ποτέ το κόμμα δεύτερο. Μάλιστα ως επιπλέον επιχείρημα ανέφερε ότι αυτή η εταιρεία τον Ιούνιο του 2023 έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31% και το ΠΑΣΟΚ στο 7%.

Όμως δεν είναι μόνο μια εταιρεία. Ήδη δύο εταιρείες δημοσκοπικές καταγράφουν τρίτο το ΠΑΣΟΚ και δίνουν ισοπαλία των δύο κομμάτων. Ίσως αυτό αποτελεί την αιτία του φανερού εκνευρισμού του Νίκου Ανδρουλάκη που εξακολουθεί να δηλώνει πως το κόμμα του θα είναι δεύτερο και σύντομα θα κληθεί και να… κυβερνήσει.