Με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις αλλά και στη συνείδηση της κοινωνίας η οποία εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση ενόψει και των ευρωκλογών, προσπαθώντας να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για τα μελλοντικά σχετικά καλά αποτελέσματα για τα κόμματά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε με σιγουρία στον ΣΚΑΪ ότι «θα είμαστε δεύτερο κόμμα, το θέμα είναι με πόση διαφορά», για να του απαντήσει σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα είναι δεύτερος». Μάλιστα η ίδια συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό υπό το φως των δημοσκοπήσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου με 12,2% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 10,5%. Χθες, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια σαφή αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμά να έχει αντιπολίτευση lifestyle».

Κατά τη Θεοδώρα Τζάκρη, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι «να πάρουμε ένα ποσοστό εφαλτήριο για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκτιμώ ότι θα είναι ένα ποσοστό αισθητά καλύτερο από αυτό που είχαμε στις εκλογές. Να έχει δηλαδή το 2 μπροστά».

Η ίδια, ερωτηθείσα στη συνέχεια για τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα υπαρκτά προβλήματα. «Ασχολούμαστε με ένα μη υφιστάμενο προβλήματα που αναπαράγει εσκεμμένα ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη για να μας απομακρύνει από τα υπαρκτά προβλήματα, από την ακρίβεια και την συγκάλυψη των ευθυνών τους στην τραγωδία των Τεμπών», ισχυρίστηκε.