Η κυριαρχία της κεντροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και παρά την άνοδο της ριζοσπαστικής δεξιάς με τις ακροδεξιές εκφάνσεις της, είναι εμφανής όπως αποτυπώνεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos για το Euronews. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν ή αν θέλετε δεν θέλουν να βλέπουν είναι ο κ. Κασσελάκης, και ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι οι «μεγάλοι και μικροί εν δράσει» που κόπτονται για το περίφημο πλέον «κράτος δικαίου» στην Ελλάδα. Κατ’ αρχήν και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται περίπου ως καθεστώς που κυβερνά με μεθόδους και πρακτικές Μαδούρο- «εγκληματική οργάνωση» αποκαλείται ανοιχτά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- εν τούτοις η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που στηρίζει τους… «εγκληματίες» φαίνεται ότι διακατέχεται από μαζοχιστικές τάσεις ώστε να διατηρούν σε υπερδιπλάσια τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έναντι των αντιπάλων της. 

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ καθώς και οι τα άλλα κόμματα που θέλουν να σώσουν τη χώρα από την «εγκληματική οργάνωση», τέλος πάντων όλοι όσοι θέλουν το καλό της, θεωρούν ότι χαρακτηρίζοντας μια τραγωδία «έγκλημα», μεταφράζοντας την έρευνα που διεξάγει η δικαιοσύνη ως «συγκάλυψη» και γενικώς εργαλειοποιώντας με χυδαίο και αγοραίο τρόπο τα γεγονότα θα επιτύχουν την ανατροπή της κυβέρνησης. Το γεγονός μάλιστα ότι αναθέτουν εργολαβικά τη δυσφήμιση της χώρας σε «αντιπροσώπους» στο εξωτερικό, συνήθως χρηματοδοτούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων, δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. 

Στον αντίποδα αυτού του κοκτέιλ λαϊκισμού και τοξικότητας που παρασκευάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και διακινείται στην πολιτική αγορά από σύσσωμη την αντιπολίτευση, είτε σε μεγαλύτερες είτε σε μικρότερες δόσεις, είναι η κυβέρνηση που επιμένει αφενός να μείνει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της έργο και αφετέρου να μην πέσει στην παγίδα που έχει στηθεί να απαντάει σε κατευθυνόμενες από την Αθήνα «εκθέσεις» και «έρευνες» που εξάγονται και στη συνέχεια εισάγονται με ετικέτες «οργανισμών» που στην ουσία λειτουργούν συμπληρωματικά με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οδεύοντας προς τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων που θα στείλουν οι εκλογείς στο Ευρωκοινοβούλιο, η ένταση θα κλιμακώνεται και το πολιτικό κλίμα ολοένα και θα βαραίνει. Αναμενόμενο και όχι ασυνήθιστο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μια και σ’ αυτή ειδικά την αναμέτρηση δεν κρίνεται μόνο η πολιτική κατεύθυνση της Ευρώπης, αλλά κυρίως οι μεταβολές που θα σημειωθούν σε εθνικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα πέραν του αναμενόμενου, με ευθύνη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε πόλεμο! Και μάλιστα βρώμικο πόλεμο που στοχεύει στην εξόντωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι αλήθεια ότι ανάλογες πρακτικές είχαν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τότε στο (τότε) ΠΑΣΟΚ δεν κρατούσαν «ίσες αποστάσεις», και πάντως δεν είχαν γίνει νεροκουβαλητές του Αλέξη Τσίπρα όπως η παρούσα ηγεσία με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο κόσμος, όμως, έχει και μνήμη έχει και κρίση, αλλά προπαντός έχει τη βούληση να στηρίξει την πορεία της χώρας προς την ουσιαστική πρόοδο και την ευημερία γυρίζοντας οριστικά την πλάτη στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.