Σε μία ευρεία επιχείρηση κομματικού οφέλους και πλήγματος στην κυβέρνηση επιδίδεται η... φερόμενη Κεντροαριστερά Αντιπολίτευση, με αφορμή τη διαρροή των email και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ειδικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια... αντεπίθεσης προσδοκούν και...οραματίζονται ένα «καίριο» πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ή τουλάχιστον να συντηρήσουν ένα... εύκρατο κλίμα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση των προσωπικών δεδομένων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του κόμματος: «Όσο και να προσπαθούν όμως να καλύψουν το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμένει μέχρις ότου οι πτυχές του αποκαλυφθούν σε όλο τους το μέγεθος».

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί. Δεν είναι μόνο οι αντικειμενικές ευθύνες του γενικού γραμματέα ή κάποιου στελέχους του υπουργείου. Είναι σαφές ότι εγείρεται θέμα για την Υπουργό Εσωτερικών» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας.

Και επειδή το αφήγημα της δήθεν συγκάλυψης ευθυνών το έχουν ανεβάσει πολλές φορές στην επικοινωνιακή τους σκηνή, ανεξάρτητα αν έκοψε λίγα ή πολλά εισιτήρια, επιμένουν. Λες και είναι η παλιά δοκιμασμένη συνταγή, που περιμένουν κάποια στιγμή να τους δώσει και επιτυχίες.

Σε αυτό το σκηνικό, το θέμα «σηκώνουν» και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καθώς κάλπες έρχονται και η εκστρατεία αλίευσης ψηφοφόρων είναι επίπονη και ατέρμονη κάποιες φορές.

Το ΚΚΕ εκφράζει την πρόθεση να ζητήσει άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σημειώνοντας ότι υπουργείο Εσωτερικών και κυβέρνηση είναι εκτεθειμένοι.

«Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω ακριβώς της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου», αναφέρει η «Ελληνική Λύση».

«Οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου», σημειώνει η «Νέα Αριστερά».