Μετά από πολλές δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη δεύτερη θέση και η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του STAR.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 34,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί σε απόσταση  20 και πλέον μονάδων καταγράφοντας 14,3 % στην πρόθεση ψήφου.

Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 13,9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 8%, η Νίκη με 3,4%, η Νέα Αριστερά με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, το νεοσυσταθέν κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου Δημοκράτες με 2,6%, το Μέρα 25 με 2,3% και οι Σπαρτιάτες με 1,8%.

1.jpg

2-uTjRc.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός και προηγείται με 42,5%, ενώ δεύτερος και «καταϊδρωμένος» ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι τρίτος με μικρή διαφορά και 11,8%.

3-4qhrg.jpg

Τι λένε οι πολίτες για Κασσελάκη και Τσίπρα

Ερωτώμενοι για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε ενδυναμωμένος από το Συνέδριο που διεξήχθη τον Φεβρουάριο, το 61,2% εκτιμά πως αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

4-dP8IV.jpg

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.


Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

6-RJUbc.jpg

Τέλος, το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

7-GICXk.jpg