Το μυαλό ενίοτε προβοκάρει την πραγματικότητα, διακωμωδεί τις καταστάσεις και γελοιοποιεί τα πρόσωπα όταν αυτά στην προσπάθειά τους να μπουν στη μνήμη του μέσου τηλεθεατή και να την καθαρίσουν από τα «άπλυτα», τα βγάζουν στη φόρα φορώντας το αμήχανο χαμόγελο του απόδημου που «δεν ήξερε».

Εν προκειμένω, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην προσπάθειά του να «αρχειοθετήσει» τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, οι οποίοι όπως είπε «χαίρουν της εμπιστοσύνης του», ουσιαστικά ήρε την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Επί της ουσίας, όταν ο πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ δε με μέλει» την περίοδο που στήνονταν οι σκευωρία της Novartis, το δήθεν «σκάνδαλο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή ο διαγωνισμός-τσίρκο για τις τηλεοπτικές άδειες, προσπαθούσε να ορθοποδήσει στην Αμερική δεν ήξερε γιατί... δεν ήταν στη κυβέρνηση! Για την αποδημούσα μνήμη του απόδημου προέδρου ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έκλεισε, όπως είπε με εμφαντικό τρόπο, αλλά ο φαύλος κύκλος της ίδιας περιόδου δεν έκλεισε: είναι μαζί του!

Συμπέρασμα: Ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες προτού καταταχθεί στο Πυροβολικό, φρόντισε να «πυροβολήσει» τον Αλέξη Τσίπρα εμφανιζόμενος ως... Osios που ήρθε να μας σώσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε, δώσαμε!