Χρήμα με ουρά μοίρασε και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης «πατάσσοντας» ταυτόχρονα την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Έκοψε φόρους, έδωσε λεφτά από το μαξιλάρι του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, έφτασε στο σημείο να μηδενίσει και την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων. Αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 100% για να έρθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τη μειώσει κατά 50% με προσεκτικά βήματα και με βάση πάντα την αποφυγή κλυδωνισμών στα δημοσιονομικά της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκη επέλεξε την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τους λόγους για τους οποίους παραμένει μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με το κόμμα του να προηγείται με ποσοστά διπλάσια αυτών που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πιάνουν στις δημοσκοπήσεις, για να ανέβει στο ελικόπτερο και να μοιράσει χρήμα παντού. Και σε αυτούς που μέχρι σήμερα έχει μοιράσει μέσα από τις συναντήσεις του με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Έταξε τα πάντα, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού θυμίζοντας Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014. Και όπως ο Αλέξης Τσίπρας έταζε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια με την πάταξη της αισχροκέρδειας. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως θα διατεθούν 3,2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τα οποία θα βρεθούν από την αντιμετώπιση της αισχοκέρδειας και την επιβολή προστίμων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα είναι λίγο μεγαλύτερα, οπότε θα έχουμε και… ρέστα.

Και αυτό είναι ένα σημείο των υποσχέσεων Κασσελάκη που δείχνει να επιδιώκει να ξεπεράσει σε λαϊκισμό τον προκάτοχό του. Εμφανίσθηκε λίγο πριν τις ευρωεκλογές-σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ψαρέψει ψήφους- να υποστηρίζει πως όσα έωλα και φαντασιακά ανέφερε ως πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προτάσεις νόμου και θα κατατεθούν στη Βουλή. Ενδιαφέρον θα έχει φυσικά η αιτιολογική έκθεση που θα συνυποβληθεί με κάθε πρόταση νόμου όπως και το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να κάνει πράξη όσα απίστευτα είπε.

Το δώσε και μένα μπάρμπα και το Τσοβόλα δώσ' τα όλα ωχριούν ενώ ο Αλέξης Τσίπρας του 2014 αλλά και του 2023 (προς εκλογών) δείχνει και ολίγον… τσιγκούνης.