Η ατάκα κλασική. Την έκανε κλασική μάλλον ο Σπύρος Παπαδόπουλος στη σειρά οι «Απαράδεκτοι». Τι έγινε, ρε παιδιά; Τι ακούσαμε ξαφνικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, από έναν εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη σε βάρος του φραστική επίθεση από αναρχικούς; Τι είπε ο Πέτρος Παππάς; Μίλησε για τα δύο άκρα; Ταύτισε τους ακροδεξιούς με τους ακροαριστερούς – αναρχικούς; Αλήθεια;

Όταν επί σειρά ετών γίνεται αναφορά σε φασίστες που δεν έχουν χρώμα. Σε άτομα που βρίσκονται είτε στην άκρα δεξιά και είτε στην άκρα αριστερά αλλά έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη βία, αυτή που η Νέα Δημοκρατία καταδίκαζε απ’ όπου και αν προέρχεται, στον ΣΥΡΙΖΑ σφύριζαν αδιάφορα κάποιες φορές. Τις περισσότερες φορές όμως αντιδρούσαν και κατηγορούσαν όλους όσοι ταύτιζαν τα άκρα ακόμη και για προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστών.

Και όχι μόνο. Έδιναν πολιτικό άλλοθι στη βία που προέρχονταν από τ' αριστερά ή από τον αναρχικό χώρο. «Τα παιδιά» ή οι «ημιπιτσιρικάδες» είχαν πάντα στήριξη πολιτική αφού ήταν «αντισυστημικοί», αφού το σύστημα τους ανάγκασε να κάνουν ό,τι κάνουν και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη ρήση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις μολότοφ: «Εξαρτάται από ποια πλευρά βρίσκεσαι»…

Και ξαφνικά ανακαλύφθηκε η βία των αναρχικών και των ακροαριστερών. Γιατί; Μα διότι επιτέθηκαν φραστικά στον Στέφανο Κασσελάκη. Βία που η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη έσπευσε από την πρώτη στιγμή να καταδικάσει σημειώνοντας φυσικά και την επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο.

Η αναφορά του Πέτρου Παππά, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, είναι χαρακτηριστική. Και δείχνει πως εκεί στην Κουμουνδούρου είδαν το φως το αληθινό. Ή καλύτερα είδαν με άλλο μάτι τα… παιδιά και τους ημιπιτσιρικάδες που ασκούν βία, τρομοκρατούν και καταστρέφουν. Βοήθησε η επίθεση, φραστική, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, βοήθησε και η προσπάθεια του προέδρου του κόμματος να δείξει ένα άλλο προφίλ.

«Εκτρέφουμε το αυγό του φιδιού. Και το εκτρέφουμε και από τις δυο μεριές», είπε ο Πέτρος Παππάς. Είπε επίσης ότι οι αναρχικές ομάδες που έκαναν εκδήλωση - διαμαρτυρία για το προχθεσινό περιστατικό, έκαναν ακριβώς το ίδιο με τις ακροδεξιές ομάδες, που επιτέθηκαν στα δυο τρανς άτομα. Μάλιστα, έτσι είναι, απλά τόσο καιρό δεν το έβλεπαν. Ίσως τώρα οι διασπάσεις και το προφίλ του αντισυστημικού να μην περνά στην άκρα αριστερά. Ίσως πάλι να έχει τεθεί θέμα να κρατήσουν αποστάσεις από τα άκρα. Ο καιρός θα δείξει.

Εμείς απλά να θυμίσουμε τι έλεγε ο πρόεδρος της καρδιάς (τους), ο Αλέξης Τσίπρας για παράδειγμα τον Οκτώβριο του 2021:

«Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Αυτά, τίποτα άλλο.