Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση, Άννα Λιβαθυνού, Γιάννη Παπαγιάννη και Νίκο Σβέρκο. Κληθείς να σχολιάσει την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Καθημερινής, ο κύριος Αρβανίτης είπε ότι «νομίζω ότι ειδικά στο θέμα της Novartis, τραβήχτηκε λίγο από τα μαλλιά, σε ό,τι αφορά ότι δεν ολοκλήρωσε αυτό που περίμενα εγώ να πει. Δηλαδή, ότι έγιναν κακοί χειρισμοί, είναι αυτό που έχει η κοινή γνώμη, ότι δεν μπήκε κανένας φυλακή. Γιατί η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο, το οποίο στην Αμερική εκδικάστηκε, με πολλά εκατομμύρια euro». Να πληροφορήσουμε τον κύριο Αρβανίτη ότι δεν μπήκε κανένας φυλακή, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κλείσει τα μάτια στο υπαρκτό σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης σκευασμάτων της Novartis, το οποίο αφορούσε ιατρούς, προκειμένου να στηθεί πολιτική σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι ο κ. Αρβανίτης, διαστρέβλωσε εντελώς το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση να το δικαιολογήσει, δεδομένης της φιλίας μεταξύ των δυο ανδρών. Συγκεκριμένα, όταν του είπαν οι δημοσιογράφοι, ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την αυτοκριτική του, δεν εννοούσε το γεγονός ότι ουδείς φυλακίστηκε, ο κ. Αρβανίτης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είπε τίποτα, έμεινε εκεί. Ότι έγιναν κακοί χειρισμοί, τελεία. Δεν είπε δεν ήταν - ήταν. Τελεία», το οποίο πόρρω από την πραγματικότητα. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τα πολιτικά πρόσωπα ήταν η εξής: «(...)μας οδήγησε σε χειρισμούς, που έδιναν την εντύπωση ότι βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που πιθανότατα να είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που ήταν βέβαιο σχεδόν, ότι δεν είχανε καμία εμπλοκή». Κύριε Αρβανίτη, που οργίζεστε για τα fake news, μήπως να κοιτούσατε κάπως πιο προσεκτικά, τι λέτε εσείς; Διότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκάθαρα μίλησε για τσουβάλιασμα αθώων.

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Νίκος Σβέρκος: «Εσείς είχατε και πολύ καλή συνεργασία και πολύ καλή φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να έχει εξαπολύσει μύδρους κατά της ηγεσίας - το λέω για αυτά που είδαμε στο συνέδριο».

Κώστας Αρβανίτης: «Και όχι μόνο. Και προς τους αποχωρήσαντες και προς εμένα και προς όλους».

Νίκος Σβέρκος: «Προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά τώρα θέλω να εστιάσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι είχε δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτή την κριτική; Έχει δίκιο και για την κριτική προς τον κύριο Κασσελάκη αλλά και για παράδειγμα, για υποθέσεις όπως ήταν η Novartis και οι τηλεοπτικές άδειες;»

Κώστας Αρβανίτης: «Νομίζω ότι ειδικά στο θέμα της Novartis, τραβήχτηκε λίγο από τα μαλλιά, σε ό,τι αφορά ότι δεν ολοκλήρωσε αυτό που περίμενα εγώ να πει. Δηλαδή, ότι έγιναν κακοί χειρισμοί, είναι αυτό που έχει η κοινή γνώμη, ότι δεν μπήκε κανένας φυλακή. Γιατί η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο, το οποίο στην Αμερική εκδικάστηκε, με πολλά εκατομμύρια euro».

Γιάννης Παπαγιάννης: «Για τους ιατρούς, όμως».

Γιώργος Κακούσης: «Δεν εννοούσε αυτό όμως, απ' ότι κατάλαβα».

Κώστας Αρβανίτης: «Θέλετε να δούμε όλη τη δήλωσή του; Δεν είπε τίποτα, έμεινε εκεί. Ότι - πώς το είπε Νίκο;»

Νίκος Σβέρκος: «Όσον αφορά ποιο ζήτημα;»

Κώστας Αρβανίτης: «Ότι έγιναν κακοί χειρισμοί, τελεία. Δεν είπε δεν ήταν - ήταν. Τελεία».