Στον μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου όλοι ασχολούνται με τον πρόεδρο που θα φορέσει το στρατιωτικό τζόκεϊ, αλλά τα κουτσομπολιά πάνε και έρχονται για τις όποιες εξελίξεις σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστό ότι μετά τα τεκταινόμενα στο Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε µια σειρά από αλλαγές, χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντιδράσεις από τον Τσίπρα.

∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται µέχρι και διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της Κουμουνδούρου σε βάθος δεκαετίας και ενώ μίλησαν τηλεφωνικά τις τελευταίες ώρες (Κασσελάκης, Τσίπρας) το χάσμα παραμένει αβυσσαλέο.

Στην τελευταία επικοινωνία μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε πολύ χαμηλούς τόνους, συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα μορατόριουμ στις όποιες αντιπαραθέσεις μέχρι τις ευρωεκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται –σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου– να τόνισε ότι δεν εμπλέκεται στο ελάχιστο με τις απόψεις προσώπων όπως η Ζοζέτα Λάλη, η οποία δεν παραιτείται για να πάρει τη θέση βουλευτή –αν παραιτηθούν όλοι– ο Στέφανος Κασσελάκης στο Κοινοβούλιο.

Πάντως την επιθυμία του να τα αλλάξει όλα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έχει εκφράσει επανειλημμένως σε συνεντεύξεις του τον τελευταίο καιρό, και η αλλαγή του ονόματος του κόμματος, από ό,τι διαρρέεται, δεν του φεύγει από το μυαλό. Εκεί αν υπάρξει, μετά τις ευρωεκλογές, η πραγματική βούληση για αλλαγή ονόματος, θα δοθεί η μητέρα των μαχών με το σύστημα του Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του Κασσελάκη πάντως έχει λεχθεί το θέμα της αλλαγής ονόματος σε συνάντηση που είχε με νεολαίους. Στο θέμα οι νεολαίοι φέρονται να είπαν «ναι».