Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τη συνάντηση, παρουσίασε μια ειδυλλιακή εικόνα, η οποία απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Στη συνέντευξη του στο Mega ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι συναντήθηκε λίγες ημέρες μετά το συνέδριο με τον Αλέξη Τσίπρα. Η αποκάλυψη αυτή φαίνεται να ενόχλησε το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, διότι από την μεριά του πρώην πρωθυπουργού δεν ανακοινώθηκε και δεν διέρρευσε απολύτως τίποτα. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε να συναντήσει τον νυν πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν πήρε πίσω τίποτα από όσα είπε στην επιστολή του και κυρίως έπραξε υπογείως τις ημέρες του συνεδρίου. Αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε μια είδους λευκή επιταγή, τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά ότι ως πρόεδρος του κόμματος έχει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορεί να μην σέβεται το καταστατικό του κόμματος και να αγνοεί τα στελέχη που βρίσκονται εκτός της ηγετικής του ομάδας. Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν του έδωσε λευκή επιταγή ενώ του διεμήνυσε ότι το τι θα συμβεί μετά τις ευρωεκλογές, εξαρτάται κυρίως από το αποτέλεσμα της κάλπης. Του υπενθύμισε, δηλαδή, για ακόμη μια φορά ότι είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και θα αξιολογηθεί τον Ιούνιο.

Στο ίδιο κλίμα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εμποδίσει την Όλγα Γεροβασίλη και τον Διονύση Τεμπονέρα από το να ηγηθούν μια εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το πρόσωπό του και να βοηθήσει ώστε να περιοριστούν οι φωνές αντίδρασης έως τις ευρωεκλογές. Ωστόσο κι εδώ ο Αλέξης Τσίπρας του επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς δεν του υποσχέθηκε τίποτα: «Κάτι τέτοιο μην το ζητάς από εμένα, αλλά από τον εαυτό σου» φέρεται να του απάντησε σύμφωνα με πληροφοριές των Παραπολιτικών, υπονοώντας τον ότι η ενότητα του κόμματος το τελευταίο διάστημα δοκιμάστηκε με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του Στεφάνου Κασσελάκη. Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται να έκανε πίσω και υποσχέθηκε να χαμηλώσει τους τόνους σε όσους αντιδρούν στις αποφάσεις της ηγεσίας του, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η είσοδος στην Βουλή

Μια από τις βασικές απαιτήσεις του Στεφάνου Κασσελάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να πείσει τα υπόλοιπα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να παραιτηθούν για να γίνει ο ίδιος βουλευτής. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον Αλέξη Τσίπρα, απατώντας τον ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα» να προσπαθεί να μπει στη βουλή ασκώντας πιέσεις σε δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές να παραιτηθούν. Κοινώς έφαγε άκυρο και σε αυτό το αίτημά του.

Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πήρε τίποτα από όσα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο τελευταίος φάνηκε να έχει το μυαλό του αλλού, σε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο μετά τις ευρωεκλογές. Και μάλλον σε αυτό δεν υπολογίζει καθόλου τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο τελευταίος μπορεί να μίλησε για καλό κλίμα στη συζήτηση, ωστόσο αντιλήφθηκε με το παραπάνω τα μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού και τι τον περιμένει μετά τις ευρωεκλογές. Και δείχνει αποφασισμένος να ανατρέψει τους υπόγειους σχεδιασμούς εις βάρος του. Η συνέχεια στις κουτσομπολίστικες εκπομπές που τόσο αρέσουν στον Στέφανο Κασσελάκη.