Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κάνει «rebranding» του πολιτικού του ονόματος με στόχο μια μελλοντική επιστροφή στα πράγματα σε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, μακριά από τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον σκοπό αυτό του ετοιμάζουν μέχρι και ντοκιμαντέρ!

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει αρχίσει ήδη να κάνει rebranding του ονόματός του, ή αλλιώς προσπάθεια να ξανασυστηθεί στους πολίτες με διαφορετικό τρόπο, κάνοντας αυτοκάθαρση, αυτοκριτική και στροφή σε ένα πιο κεντροαριστερό προφίλ μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες του κινήσεις ήταν απολύτως ενδεικτικές: Αποκήρυξε τον Στέφανο Κασσελάκη στο συνέδριο και κυρίως τον Νίκο Παππά που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας έτσι να ξορκίσει το κακό του παρελθόν. Ταυτόχρονα προσπάθησε να δείξει ότι αποτελεί ηγετικό πολιτικό πρόσωπο όχι απλά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως τουλάχιστον θέλουν να τον αποκαλούν οι αριστεροί. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε στην εκδήλωση της Καθημερινής, όπου μίλησε για λάθη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και στην σκευωρία Novartis. Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αποκηρύξει σημαντικά λάθη της διακυβέρνησής του και να ρίξει την ευθύνη στους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο τελευταία γεγονότα προκάλεσαν το θυμό ακόμα και την τοξικών τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε τον υμνούσαν.

Τα επόμενα βήματα

Ωστόσο η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να εμφανίσει μια νέα πολιτική εικόνα δεν τελείωσε, αντίθετα μόλις άρχισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένος εκδοτικός όμιλος, ο οποίος υποστήριζε με ζέση τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη διακυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού. Ένα ντοκιμαντέρ που θα φιλοτεχνήσει το νέο του πολιτικό προφίλ και θα προετοιμάσει την επάνοδο του στον χώρο της αριστεράς. Η επάνοδος του, λοιπόν, θα γίνει με τη στήριξη συγκεκριμένων εκδοτικών ομίλων και δημοσιογράφων, οι οποίοι τον στήριξαν στον παρελθόν ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επαφές με εκδότες και δημοσιογράφους, προετοιμάζοντας το έδαφος.

Παράλληλα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, σε ένα βολικό πολιτικό χρόνο δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σημειώσει νέα πτώση στα ποσοστά του ενώ η αριστερά θα είναι κατακερματισμένη, θα κάνει την πρώτη μεγάλη εκδήλωση για το νέο του ίδρυμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε αυτό το εγχείρημα ενεργό ρόλο θα έχουν ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός δικαιοσύνης και διευθυντής του γραφείου του καθώς και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία μάλλον θα έρθει ξανά με φορά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα καλέσει προέδρους κομμάτων και πρωθυπουργούς της Ευρώπης από τον χώρο της αριστεράς ενώ ακούγεται ότι καλεσμένος θα είναι ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου, ένα σαφές άνοιγμα στον χώρο των σοσιαλιστών. Παράλληλα το εγχείρημα θα περιέχει στελέχη της νέας γενιάς από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Και κάπως έτσι ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι θα χτίσει τη νέα του εικόνα, ώστε να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να ενώσει κόμματα και κινήσεις του προοδευτικού χώρου διεκδικώντας μια νέα ρεβάνς απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ άλλοι τον έχουν αποκηρύξει οριστικά. Οι διεργασίες στην αριστερά μετά τις ευρωεκλογές θα είναι πρωτοφανείς.