Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνδέσει το Τριώδιο με τις Αποκριές, τα καρναβαλικά έθιμα και το ξεφάντωμα. Η άλλη διάσταση όμως του Τριωδίου, που έλκει την ονομασία του από το ομώνυμο εκκλησιαστικό βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει τους ύμνους των τριών ωδών, είναι βαθιά θρησκευτική και σηματοδοτεί την εισαγωγή στη διαδικασία του εξαγνισμού του ανθρώπου αμέσως μετά τις Αποκριές.

Ο Αλέξης Τσίπρας –άγνωστο ποια σύνδεση έκανε– προέβη, παραμονή της Κυριακής του Ασώτου, σε μια εγγαστρίμυθη δήλωση περί ατυχούς διαχείρισης των υποθέσεων Novartis και τηλεοπτικών αδειών – ήτοι μιας σκευωρίας που κάποιοι του προσάπτουν πως απεργάστηκε με τους άσπονδα επιστήθιους φίλους του και μιας απόπειρας να ελέγξει την ενημέρωση καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ελευθερίας και αδέσμευτης Δικαιοσύνης.

«Το Μανιφέστο» ζήτησε λίγα λόγια από τα θύματα της σκευωρίας Novartis· πρόθυμα μας έστειλαν τις δηλώσεις τους ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος – και οι τρεις αναμένουν την κάθαρση αυτής της ντροπής, την επανεξέταση των ψευδομαρτύρων από τον εισαγγελέα και προφανώς θεωρούν πως είναι πλέον αργά για δάκρυα: ο κύριος Τσίπρας απώλεσε το δικαίωμα να ομιλεί περί κράτους Δικαίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολύ αργά για δάκρυα, Αλέξη!

Στην περίφημη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η διαχείρισή μας στην υπόθεση της Novartis ήταν ατυχής», η απάντησή μου είναι μία: Πολύ αργά για δάκρυα, Αλέξη! Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να ομιλεί: Πρώτον, γιατί ήταν ο πολιτικός ενορχηστρωτής της σκευωρίας Novartis. Ο πραγματικός του στόχος δεν ήταν ποτέ να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ο πραγματικός του στόχος ήταν να κλείσουν κάποιους από εμάς στη φυλακή ή έστω να μας προφυλακίσουν για να κερδίσουν με αυτό τον τρόπο τις επερχόμενες εκλογές. Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για εμάς, η Δικαιοσύνη μίλησε. Δεν βρέθηκε το παραμικρό εις βάρος μου, ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις, ούτε εις βάρος κανενός άλλου. Δεύτερον, διότι ήταν ο κύριος υπεύθυνος του τοξικού κλίματος και της εχθροπάθειας που επικράτησε επί των ημερών του στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο κ. Τσίπρας υπό τις υποδείξεις του κ. Πολάκη, μετέτρεψαν τον πολιτικό αντίπαλο σε προσωπικό εχθρό που έπρεπε πάση θυσία να εξοντωθεί. Τελικά, ο πολακισμός διάβρωσε και κατέστρεψε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι απομονωμένος και προσπαθεί να αποκαταστήσει γέφυρες. Συνεχίζει, όμως, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν θα τον κρίνω εγώ, θα τον κρίνει η Ιστορία. Και είμαι βέβαιος ότι θα τον κρίνει πολύ αυστηρά.

Ανδρέας Λοβέρδος: Περιμένουμε να βγουν οι κουκούλες

Αν γινόταν με μία και μόνο λέξη να σβήνονται ανομήματα που πήγαν να κλονίσουν ακόμη και αυτήν τη Δημοκρατία στη χώρα μας, τότε το επίθετο «ατυχής» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να χαρακτηρίσει την εμπλοκή του στη σκευωρία Novartis θα είχε κάποια αξία. Αλλά δεν γίνεται. Είναι προφανές ότι δεν γίνεται. Ας δεχτούμε ότι η παραδοχή του είναι μία επιπλέον δικαίωση για όλους εμάς που επιχείρησαν να μας δολοφονήσουν πολιτικά και ηθικά. Ομως, με ένα επίθετο δεν ισοσκελίζονται όλα αυτά που υποφέραμε από τον ίδιον τον κ. Τσίπρα. Μία λέξη δεν αποτελεί αντίβαρο μιας σκευωρίας. Περιμένουμε να βγουν οι κουκούλες. Μόνο τότε θα ολοκληρωθεί η κάθαρση αυτής της ντροπής.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η ομολογία αποκαλύπτει την αλήθεια

Μετά την παραδοχή από τον κ. Τσίπρα για τη σκευωρία που νοσηρά μυαλά έστησαν, από μόνη της η ομολογία αποκαλύπτει την αλήθεια. Μετά απ’ αυτό ο εισαγγελέας μπορεί να επανεξετάσει τις μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων.