Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open αναφορικά με το δήθεν σκάνδαλο Novartis που στήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Μάλιστα, δήλωσε ότι έμεινε άναυδος όταν είδε τα ονόματα που θέλησαν να εμπλέξουν, όπως και τις καταθέσεις για τροχήλατες βαλίτσες. 

Ως εδώ καλά. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έθεσε το θέμα και στον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: ο Σταύρος Κοντονής ήταν υπουργός Δικαιοσύνης εκείνη την περίοδο. Μπορεί το θέμα να το πήρε πάνω του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δηλώσεις του στιλ «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους» –τις οποίες υιοθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας–, όμως ο ίδιος δεν έκανε απολύτως τίποτα. 

Δεν μίλησε, δεν εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του, δεν παραιτήθηκε, ας πούμε, για να δείξει πως στην περίπτωση αυτήν διασύρονταν άνθρωποι χωρίς λόγο. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο Τζανακόπουλος πήγαινε στον Άρειο Πάγο, όταν δημοσιεύματα έβγαζαν τις καταθέσεις πριν αυτές… γίνουν, όταν ο Παπαγγελόπουλος έβγαινε από συσκέψεις στο Μαξίμου κραδαίνοντας τη ρομφαία της… κάθαρσης, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρενέβη. 

Από τις 4 Φεβρουαρίου, που επισήμως στήθηκε η σκευωρία, μέχρι τις 18 Αυγούστου, που… ανασχηματίστηκε, δεν έκανε κάτι για να στηρίξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ που διασύρονταν. Και μεταξύ άλλων δεν ακούστηκε πως καταψήφισε όταν στήνονταν μέσα στη Βουλή με πανηγυρικούς τόνους οι 10 κάλπες για τους 10 πολιτικούς αντιπάλους της πρώτης φοράς Αριστερά. 

Ναι, αυτά που λέει έχουν τη σημασία τους. Ειδικά ως προς το σημείο που αναφέρει πως τα είπε στον Αλέξη Τσίπρα που σήμερα επιχειρεί να υποστηρίξει πως ήταν… λάθος χειρισμοί οι πράξεις εκδίκησης που ενορχηστρώθηκαν από τον ίδιο και την παρέα του Μαξίμου, αλλά και αυτά που λέει για τον ποινικό κώδικα που φτιάχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα είδος εξυπηρέτησης διαφόρων και κάλυψης κάθε είδους κουκουλοφόρων. 

Απλώς ο Σταύρος Κοντονής άργησε...