Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το πλαίσιο και ο Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης την περίοδο της σκευωρίας Novartis, τον τίτλο για όσα έγιναν στο παρά τω πρωθυπουργώ «τσουβάλιασμα» των πολιτικών αντιπάλων του... ηθικού πλεονεκτήματος της πρώτης φοράς Αριστεράς: «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης» στο Μέγαρο Μαξίμου!

Θυμίζουμε ότι όσα αναφέρει τώρα ο κ. Κοντονής είχαν καταγγελθεί από την αντιπολίτευση –συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ που σήμερα σιωπά–, αλλά στις Βρυξέλλες δεν υπήρχαν ευρωβουλευτές του... αναστήματος του Κώστα Αρβανίτη ώστε να προωθήσουν καταδικαστικό ψήφισμα για το κράτος δικαίου. Προφανώς γιατί το κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ εμπεριείχε την έννοια του δικαίου, ώστε το κράτος δικαίου να είναι έννοια ταυτόσημη με το (παρα)κράτος ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρμοί του έλειπαν, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για όσους σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη σκευωρία σε βάρος των πολιτικών που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, των οικογενειών τους, αλλά και του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας το λέει «ατυχία», κάποιος άλλος θα το έλεγε «αλητεία», όμως επί της ουσίας αυτό που οργανώθηκε παρά τω ΣΥΡΙΖΑ ήταν πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας. Οταν ο αρμόδιος υπουργός ομολογεί ότι αισθάνθηκε «σκοτοδίνη», όταν είδε τα ονόματα στο φάκελο, όλοι οφείλουμε να αναρωτηθούμε ποιοι κυβερνούσαν αυτή τη χώρα.