Στην παροιμία ο κακός γείτονας κάνει τον καλό νοικοκύρη. Στην πολιτική αυτός που ετοιμάζεται να νοικοκυρευτεί πλησίον του «κακού γείτονα» φροντίζει να καθαρίσει ό,τι βρόμικο έχει αφήσει πριν φύγει. Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Αλέξης Τσίπρας, ομολογώντας τις ευθύνες του στους «ατυχείς χειρισμούς» της σκευωρίας Novartis, πέραν της «φωτογράφισης» των σκευωρών, ανοίγει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται να φύγει βγάζοντας τα άπλυτα στη φόρα.

Και μόνο η λέξη «βάλαμε», λέγοντας «βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή», αποτελεί απόδειξη ότι η Δικαιοσύνη ενεργούσε κατ’ εντολήν μιας ομάδας που από τα υπόγεια του Μαξίμου κατηύθυνε την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προφανώς πρόκειται για αυτούς που εμπνεύστηκαν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», μεταξύ των οποίων όσοι επηρέαζαν... πολλάκις την κρίση του τότε πρωθυπουργού. Φαίνεται από τις οργίλες αντιδράσεις εναντίον του, όχι μόνο για τη σκευωρία αλλά και για τη διαδικασία τσίρκο των τηλεοπτικών αδειών.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει... ΣΥΡΙΖΑ με αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και, σε συνδυασμό με αντίστοιχες μεθοδεύσεις (π.χ. κράτος δικαίου, παρακολουθήσεις), προϊδεάζουν για έναν νέο γύρο λαϊκισμού. Στο ίδιο έργο θεατές...