Η πραγματικότητα κάνει τη δουλειά της. Και όταν η πραγματικότητα κάνει τη δουλειά της, δηλαδή επαναφέρει τους πολιτικούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια στη ρότα της, τότε λογικά θα έπρεπε να ανακαλύπτουν τα μεγέθη τους.

Δυστυχώς για την... πραγματικότητα στην Ελλάδα τα μεγέθη των πολιτικών που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση υπερίπτανται πέραν των μεγεθών τους και της πραγματικότητας. Απόδειξη ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το άθροισμα των μεγεθών του Νίκου Ανδρουλάκη, του Στέφανου Κασσελάκη, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Κυριάκου Βελόπουλου υπολείπονται αυτών του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν τούτοις αυτοί επιμένουν να θεωρούν εαυτούς εκφραστές της κοινωνίας! Υπερβολικό για κάθε λογικό άνθρωπο, αλλά και απόδειξη ότι κάθε τι υπερβολικό είναι και ασήμαντο. Και αυτό μετά από μια οδυνηρή περιπέτεια ακραίου λαϊκισμού της περιόδου που συγκυβέρνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει και το εκφράζει με την ψήφο του.

Το ερώτημα, όμως, έτσι όπως το θέτει ο Γάλλος ποιητής Γκρεγκουάρ Λακρουά είναι: «Τι μπορούμε να κάνουμε με το υπερβολικά ασήμαντο;» Αφήνεις την πραγματικότητα να κάνει τη δουλειά της, ή αναδεικνύεις την πραγματικότητα μέσα απ’ τη δουλειά σου. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση.