Κατά έναν περίεργο τρόπο οι αποκαλύψεις, μικρές ή μεγάλες, συνήθως παρουσιάζονται λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής αναμέτρησης. Εξ αυτού μάθαμε από τον κ. Τσίπρα πως δολοφονούνταν χαρακτήρες στο «κράτος δικαίου» του ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής αυτού θυμήθηκε ο κ. Κοντονής να μας πει ότι «έβαζαν» ονόματα πολιτικών στη λίστα Novartis και όποιον πάρει ο Χάρος, αλλά παρ’ όλα αυτά η… ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών τότε που έπρεπε έκανε γαργάρες με το ηθικό πλεονέκτημα.

Αυτό που δεν έκαναν τότε οι Ανεξάρτητες Αρχές το κάνουν τώρα, και καλώς το κάνουν γιατί τώρα απολαμβάνουν τα προνόμια της «πλήρους δημοκρατίας» για να το κάνουν, μια και το κράτος δικαίου λειτουργεί άνευ άνωθεν υποδείξεων και παρεμβάσεων. Και ακριβώς επειδή λειτουργεί και σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στα χρόνια της πρώτης φοράς Αριστεράς, προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα και από τους «προστάτες», είναι η αιτία που προκαλεί τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για δήθεν παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου.

Πριν από τις εθνικές εκλογές ήταν οι «παρακολουθήσεις», πριν από τις ευρωεκλογές είναι τα e-mails της κ. Ασημακοπούλου με σκοπό να τεθεί εν αμφιβόλω το αδιάβλητο των εκλογών. Συριζαίων δάκρυα.