Αποκαλυπτικό για τις πραγματικές απόψεις του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, είναι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».  Η εφημερίδα δημοσιεύει συγκεκριμένα άρθρα του Κασσελάκη όσο αυτός αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυξ», στα οποία αποτυπώνονται οι απόψεις του για θέματα που άπτονται της οικονομίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της παιδείας.

Σε άρθρο του το 2012 ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί θετικό μέτρο τη μείωση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, καθώς πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων. Σήμερα βέβαια μιλάει για φτωχοποίηση ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αύξησε τον βασικό μισθό από τα 650 ευρώ το 2019 στα 780 ευρώ σήμερα. Δεν σταματά εδώ όμως καθώς θεωρεί ότι οι απολύσεις 15.000 συμβασιούχων που έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν..λίγες, εκφράζοντας την άποψη ότι το δημόσιο θα έπρεπε να απολύσει περισσότερους υπαλλήλους για να εξοικονομήσει πόρους.

Σε άλλο άρθρο του, το 2007 αυτήν τη φορά, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου για την αρνητική του στάση. Εντύπωση προκαλεί ότι σήμερα δηλώνει αντίθετος στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά των ΗΠΑ, ακολουθώντας πιστά τη σχολή Πολάκη. Τα μαργαριτάρια συνεχίζονται βέβαια καθώς το ίδιο έτος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του που το ΚΚΕ λαμβάνει το 8% των ψήφων, θεωρώντας αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία αναπτυγμένη δημοκρατία όπως η Ελλάδα.

Ο κίνδυνος που λέγεται Αλέξης Τσίπρας

Την κρίσιμη περίοδο του 2012 ο νυν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την άποψη ότι αν γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, το πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ και οι αγορές να αντιδράσουν αρνητικά απέναντι στην χώρα, καλώντας όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς να ενωθούν για να αποτρέψουν αυτό το επώδυνο σενάριο! Πράγματι σε άλλο άρθρο του αισθάνεται ανακουφισμένος για την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά ενώ το 2015 προβλέπει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι ο Τσίπρας θα κάνει στροφή 180 μοιρών σε όσα υπόσχεται ( σε αυτό βέβαια δεν έπεσε και τόσο έξω). Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι τα παραπάνω άρθρα δεν τα αποκαλύπτει κάποια δεξιά εφημερίδα αλλά τα κάνει ρεπορτάζ η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν σφοδρός πολέμιος του Αλέξη Τσίπρα ενώ ουσιαστικά εξέφραζε απόψεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απεχθάνεται. Αν όλα τα παραπάνω τα έγραφε κάποιος δεξιός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα του είχε κολλήσει την ταμπέλα το άκαρδου νεοφιλελεύθερου πολιτικού, ίσως και του φασίστα. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι Πρόεδρος στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.