Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα άρθρα που έγραφε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Μετά τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και την αντίθεσή του στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού, ένα νέο άρθρο καίει τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Σε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Donald Trump!

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέσα του 2015 έγραψε το άρθρο με τίτλο: «The Trump and Tsipras Parallels Point out Societal Dissatisfaction on Two Continents», με το οποίο επιχειρεί μία σύγκριση του πολιτικού προφίλ αλλά και των προσωπικοτήτων του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ. Στο άρθρο γνώμης ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες έχουν ομοιότητες τόσο ως προς την πολιτική τους καμπάνια, όσο και ως προς τα στοιχεία της προσωπικότητας τους: Και οι δύο μιλούν στο κοινό με ευθύτητα, χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις προς όφελός τους και εμφανίζονται ως πολέμιοι της διαφθοράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει χαρακτηριστικά ότι κάθε φορά που ακούει τον Donald Trump θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο υπόσχονται αλλαγές σε συμφωνίες (ο Τσίπρας για τα μνημόνια και ο Trump για εμπορικές συμφωνίες) ενώ γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να τις πράξουν. Παράλληλα κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι να φέρουν αυτές τις αλλαγές αλλά θα τα καταφέρουν οι ίδιοι. Τονίζει δε ότι τόσο η εκλογή του τότε Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η εκλογή του τότε επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην κοινωνική δυσαρέσκεια. Οι πολίτες ψήφισαν με το ένστικτο και όχι τη λογική, κατά τον ίδιο, διότι οι δύο πολιτικοί ουδέποτε επένδυσαν σε λογικά επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα για τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζει τη γνώμη ότι πολλοί τον ψήφισαν επειδή είναι φρέσκια και συμπαθητική φιγούρα, αν και παρέκλινε τελείως από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Εντύπωση κάνει επίσης η άποψή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να διαμορφώσει πολιτική καθώς αυτή ορίζεται από τα μνημόνια και πιστεύει ότι ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Τραμπ θα εκλεγόταν χωρίς την κοινωνική δυσαρέσκεια που προκάλεσε η κρίση.

Ο Trump πέτυχε πολλά, ο Τσίπρας όχι

Ωστόσο βρίσκει και διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών. Ο ίδιος θεωρεί τον Trump επιτυχημένο επιχειρηματία και η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τη θητεία του στο «οβάλ γραφείο». Αντίθετα έβλεπε στον Αλέξη Τσίπρα έλλειψη εμπειρίας, το οποίο κατά τη γνώμη του μεταφράζεται και σε έλλειψη ικανότητας. Μοιραία μας έρχεται στο μυαλό και η δική του απειρία σε θέματα πολιτικής, οπότε ίσως πρέπει να αναρωτηθεί αν κι αυτός έχει κάποια έλλειψη στις ικανότητες του. Κλείνει χαρακτηριστικά με μία έμμεση αναφορά στον Βαρουφάκη, λέγοντας ότι η έλλειψη εμπειρίας - ικανότητας του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε από το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε τη μοίρα της χώρας σε μία κρίσιμη περίοδο σε έναν εγωπαθή καθηγητη - διασημότητα!

Είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυριστεί πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης ότι δεν θυμάται τι έγραφε στα άρθρα του ή ότι άλλαξε ξαφνικά γνώμη. Αφενός διότι το 2015 δεν είναι τόσο μακρινό, αφετέρου διότι δεν φάνηκε να αλλάζει γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον όχι μέχρι να τον επιλέξουν υποψήφιο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Τα δε άρθρα του έχουν πάντα πολιτική επιχειρηματολογία και δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είχε άγνοια της πολιτικής κατάστασης τότε. Καλά ξεμπερδέματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.