Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «COSMOS FM» αναγκάστηκε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Η τελευταία ξέθαψε άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία έγραφε στον «Εθνικό Κήρυκα» από το 2007 έως το 2015, κατηγορώντας τον για τις θέσεις του. Σε αυτά τα άρθρα ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων, εύχεται να μην εκλεγεί Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας το 2012 ενώ στις νέες εκλογές του 2015 προβλέπει ότι ο Τσίπρας θα κάνει στροφή 180 μοιρών από τις θέσεις του. Επίσης θεωρεί θετικό μέτρο μία μείωση του βασικού μισθού, ζητά περισσότερες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» μάλιστα χαρακτηρίζει τις ανωτέρω θέσεις ως δεξιές και νεοφιλελεύθερες!

Έντονα αγανακτισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να απαντήσει για το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρχικά υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται τι έγραφε ενώ έπειτα άλλαξε αφήγημα και εξέφρασε παιδαριώδεις δικαιολογίες. Ωστόσο το πραγματικά ενδιαφέρον δεν είναι οι απαντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για όσα έγραφε, αλλά ότι το ρεπορτάζ προήλθε από μία εφημερίδα που κινείται στο χώρο της αριστεράς, το διαβάζουν πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενεί με έμφαση θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σε αυτό αρθρογραφούν κατά καιρούς πολλά στελέχη του κόμματος. Ακόμα κι αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά εξαπέλυσε επίθεση στην εφημερίδα για το ρεπορτάζ της, καθώς ισχυρίστηκε ότι η δημοσίευση αυτών των άρθρων παραπλανά τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα, όπως η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο που δεν ισχυρίστηκε ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» προσπαθεί να αποσπάσει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας για να εξυπηρετήσει τον.. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό της ενόχλησής του κατά της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι αναρωτήθηκε αγανακτισμένα πόσο σοβαρό είναι να βγάζουν άρθρα του παρελθόντος για να του ασκήσουν κριτική και προφανώς να τον υπονομεύσουν. Συγκεκριμένα ανέφερε: « Παλεύω για μία προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους. Χρειάζεται να μιλάμε για άρθρα μου από το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον; »


Οι πολιτικές αντιδράσεις για τα άρθρα Κασσελάκη

Φυσικά την αποκάλυψη της «ΕφΣυν» άρχισαν να την σχολιάζουν απλοί χρήστες και πολιτικοί στο «Χ» (πρωήν Twitter). Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία καθώς με αυτά τα γραπτά αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και καλώς τον αποκάλεσε καπιταλιστή. Ανέφερε δε ότι θα μάθουμε σύντομα τις πραγματικές ιδέες και απόψεις του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαγράψει οριστικά τους παλιούς αριστερούς όπως Στέφανο Τζουμάκα, Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη.

Κριτική άσκησε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος σχολίασε δηκτικά ότι αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την οποία διαβάζουν πολλοί συριζαιοι, δεν στέκει, τότε η εφημερίδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Αν όμως το δημοσίευμα στέκει, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πρόβλημα με τον αρχηγό που εξέλεξε!

Είναι βέβαιο ότι σύντομα τις αποκαλύψεις της «ΕφΣυν» θα τις σχολιάσουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομπρέλας, καθώς οι θέσεις Κασσελάκη αποτελούν κόκκινο πανί για την πλειοψηφία μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.