Μετά την επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή το ρεπορτάζ για όσα έγραφε ο ίδιος πριν μερικά χρόνια στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Νίκος Καρανίκας επιτίθεται με ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις κατά της εφημερίδας για το ίδιο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει ότι το άρθρο της «ΕφΣυν» δεν ταιριάζει σε μία έγκριτη πολιτική εφημερίδα ενώ πάει ένα βήμα παρακάτω, χαρακτηρίζοντας το ρεπορτάζ της ως ένα στάδιο πριν από τον κιτρινισμό! Χαρακτηρίζει τον αρθρογράφο του ρεπορτάζ θλιβερό τύπο και την «ΕφΣυν» «πανικόβλητη», καθώς προσπαθεί να αποδομήσει τον νέο πρόεδρο του κόμματος, μήπως και πουλήσει φύλλα πριν από τη χρεοκοπία!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρεπορτάζ δεν είναι πολιτικό αλλά άπτεται της σφαίρας του κουτσομπολιού και δεν μπορεί να χαρακτηρίσεις κάποιον πολιτικά για όσα έλεγε πριν 20 έτη, όταν ήταν 24 ετών. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, καθώς τα άρθρα αφορούν την περίοδο 2007 έως 2015, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφραζε το 2015 την ευχή να μην εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τον κατηγορούσε ότι θα κάνει στροφή 180 μοιρών σε όσα υπόσχεται. Παράλληλα η άποψη του ότι η μείωση του βασικού μισθού είναι θετικό μέτρο έγινε το 2012, την οποία μάλιστα δικαιολόγησε με πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα. 

Καταλήγει δε ότι είναι κρίμα να πουλάς «σαχλαμάρες» πάνω στον πανικό σου λόγω εμπάθειας κατά του Στέφανου Κασσελάκη και κάλεσε να ψάξουν και τις προ δεκαετίας δηλώσεις πρώην Υπουργών και συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Έκλεισε με το χαρακτηριστικό: «Μπλιάχ!»