Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Χρήστος Γιαννούλης για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάλιστα ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, λείπει στις ΗΠΑ για προσωπικές του υποθέσεις.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την τηλεόραση του «OPEN» και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» ξεσπάθωσε κατά πάντων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς βλέπει ότι η εσωτερική φαγωμάρα οδηγεί αναπόφευκτα σε διάσπαση. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι μέλλει γενέσθαι στα εσωτερικά του κόμματος, ο Χρήστος ΓΙαννούλης προσπάθησε να δώσει ένα μήνυμα ενότητας, ώστε να σταματήσουν οι έριδες, αφού πρώτα περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά τα μισά στελέχη μειώνουν το παρελθόν του κόμματος, εννοώντας τη διακυβέρνηση και την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα μισά ψαλιδίζουν το μέλλον, εννοώντας ότι με τη στάση τους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση, υπονομεύοντας τον νέο Πρόεδρο. Από τη μία είναι οι προεδρικοί, η νέα ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Δώρα Αυγέρη ενώ από την άλλη στελέχη της Ομπρέλας και πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.
Είναι άξιο να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να πάρει σαφή θέση για τις διαγραφές στο κόμμα, λέγοντας ότι δεν είναι δική του δουλειά να κρίνει, ωστόσο τόνισε ότι το «Φτάνει!» που φωνάζει αποτελεί έκκληση αγωνίας για όλα αυτά, καθώς αν δεν σταματήσουν, το μέλλον του κόμματος είναι σκοτεινό.
Ακολουθεί απόσπασμα όσων ανέφερε:
« Κάνω μία πρόταση. Μέχρι την Κεντρική Επιτροπή ας πέσουν οι τόνοι. Ας αποφευχθούν οι δημόσιες δηλώσεις ένθεν κακείθεν, ας δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην νέα ηγεσία, στον Στέφανο Κασσελάκη, να φιλτράρει όσα συμβαίνουν. Ξέρετε μου θυμίζει η κατάσταση τις δύο πλευρές, η μία πλευρά προσπαθεί να αφανίσει, να μειώσει το παρελθόν που είναι αξιόλογο και εξαιρετικά σημαντικό και η άλλη πλευρά να ψαλιδίσει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Εδώ έρχεται το Φτάνει! Γι’αυτό κάνω την πρόταση, πέρα από το να αποφευχθούν δημόσιες δηλώσεις, να υπάρξει μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. »