Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι περίπου 9,8 εκατ. πολίτες. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν περίπου 5,3 εκατ. πολίτες. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας 74 χιλιάδες ψήφους, οπότε το να υποστηρίζει ο ίδιος ότι η Ελλάδα τον έχει ανάγκη για να τη σώσει, ίσως –λέμε ίσως– μπορεί να χαρακτηριστεί κάπως… υπερβολικό.

«Δεν υπάρχει μυστικό, είμαι ο εαυτός μου» δήλωσε ο «αδιαμεσολάβητος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα αναφορικά με το μυστικό και τη στρατηγική που τον οδήγησε στην εσωκομματική εκλογική νίκη. Και ως εδώ καλά.

Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» το συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαι μεσσίας, είμαι ο Στέφανος και θέλω να προσφέρω στον τόπο μου» για να καταλήξει με την εξής φράση:

«Αν η Ελλάδα ήταν επιτυχημένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είχε ανάγκη από κάποιον εξωτερικό (outsider) σαν κι εμένα».

Μήπως, λέμε μήπως, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο Τσακαλώτος και οι άλλοι, αλλά αυτοί που τον στηρίζουν, αυτοί που βρέθηκαν δίπλα του και ανέλαβαν επί της ουσίας την ηγεσία του κόμματος, πρέπει να πουν την αλήθεια στον «Στέφανο της Ελλάδας»;

Μήπως πρέπει να του εξηγήσουν ότι αυτήν τη στιγμή είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστω ενός τμήματος αυτού;

Μήπως πρέπει να του πουν ότι τον ψήφισαν κάποια μέλη, όχι όλα, του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως να τον πληροφορήσουν με τρόπο –για να μην τρωθεί και η αυτοπεποίθησή του– ότι δεν τον κάλεσαν για να σώσει την Ελλάδα;

Αν τον συμπαθούν ή έστω αν απλά έχουν επενδύσει πάνω του για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση σε ένα κόμμα που θα λαμβάνει για την επόμενη τετραετία κρατική χρηματοδότηση, καλό θα είναι να του εξηγήσουν την πραγματικότητα.

Αδιαμεσολάβητα…