Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε εκ νέου ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον για διχαστική προσέγγιση, ενώ τα βέλη του έστρεψε και στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη και την προτροπή της «όποιος διαφωνεί να φύγει», χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της «σταλινικές απόψεις».

«Δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι η πλειοψηφία πήρε απόφαση να μην γίνει τώρα το συνέδριο για να δούμε γιατί πήραμε 32% μετά από ένα μνημόνιο και πέσαμε τόσο πολύ και είχαμε συντριπτική ήττα στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ», είπε αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «πολύ δύσκολη και στενόχωρη» την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στην κόντρα Κασσελάκη - Τζουμάκα, σχολίασε: «Η φράση του κ. Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα δείχνει μη κατανόηση του καταστατικού του κόμματος. Μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Δεν είμαι οπαδός διαγραφών στην βάση πολιτικών απόψεων. Ο κ. Τζουμάκας δεν αιφνιδίασε κανέναν, γιατί κατά την διάρκεια της διεκδίκησης ης προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε και έλεγε διαρκώς τα ίδια πράγματα», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Κασσελάκης μας επιτίθεται

Ρίχνοντας ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, είπε στον ΑΝΤ1 ότι «αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται. Υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση. Κακώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control ή είχαμε "αριστερόμετρο". Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε όσους έκαναν πράξη το "πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα" . Ποιος; Αυτός που ούτε καν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2012;”.

Συμπλήρωσε ότι «δεν είναι θέμα του κ. Κασσελάκη το θέμα της κρίσης. Από το 2017 και μετά συζητήσαμε ποτέ; Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση να πεις μόνο για 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών, λέγαμε στον κ. Παππά, αλλά "βγήκε μέσα από το κόμμα" και μετά έπρεπε να απολογούμαστε που πήγαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;»

«Τώρα πρέπει να γίνει το Συνέδριο, τι θα πει θα γίνει τον Φεβρουάριο; Είναι σταλινικές απόψεις αυτές που εκφράζει η κ. Αυγέρη ότι «όποιος διαφωνεί να φύγει» και εγώ από νεαρός έχω πολεμήσει κατά των σταλινικών απόψεων», υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας ότι «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα οικοδομείται πάνω σε μια πολιτική συνεννόηση, η οποία όμως συρρικνώνεται όταν αρνούμαστε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και η μετάθεση του Συνεδρίου»

«Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν πάτησε για να εκλεγεί. Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 3-4 χρόνια. Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρχαν διχαστικές θέσεις από διάφορες πλευρές», κατέληξε στην τοποθέτηση του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.