Λάβρος ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή του στον «TEAM FM 102».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Κασσελάκης είναι «εκτός πραγματικότητας», καθώς δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, την αριστερά αλλά και την πολιτική ζωή της χώρας! Ως αποτέλεσμα θεωρεί ότι η ανανέωση που ευαγγελίζεται ο νέος πρόεδρος δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό κόμμα σε θολό κέντρο.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν και για τις θέσεις που εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ, αναφέροντας ότι αυτές αποτελούν νεοφιλελεύθερες (!) αρχές ενώ τόνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ούτε κυβερνώσα, ούτε αριστερά» και σε καμία περίπτωση ο νέος πρόεδρος δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποκάλυψε δε ότι οι φίλοι του κόμματος είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την ηγεσία και δεν απέκλεισε τη διάσπαση. Κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, για επικοινωνιακές κατασκευές, καθώς προσπαθεί να κρύψει τα ουσιαστικά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος. Προβλήματα που είναι πολιτικά καθώς το κόμμα έχει έναν αποϊδεολογικοποιημένο λόγο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ποιοι υπονομεύουν τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο Ανδρέας Ξανθός εξέφρασε τον φόβο ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε «αποτσιπροποίηση» του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγετική ομάδα Κασσελάκη αργά αλλά σταθερά αποδομεί την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ικανότητα να σέβεται και να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό, όχι μόνο αδυνατεί να εμπνεύσει τα στελέχη, αλλά με τη στάση και τις θέσεις του ουσιαστικά βάλλει ευθέως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και οδηγεί το κόμμα στη διάσπαση.

Τέλος, ο Ανδρέας Ξανθός κάλεσε τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να αντιδράσουν κατά της πολιτικής της επικοινωνίας και του lifestyle, εννοώντας φυσικά τον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση με σαφή πολιτικό λόγο.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται ανοιχτά κατά της νέας ηγεσίας του κόμματος, εκφράζοντας σημαντικές πολιτικές διαφωνίες. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στελέχη όπως ο Ανδέας Ξανθός, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα είτε κατά του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη είτε της ηγετικής του ομάδας (Παύλος Πολάκης, Δώρα Αυγέρη), ενώ παράλληλα πολλά μέσα ενημέρωσης της αριστεράς χτυπούν στοχευμένα τον νέο πρόεδρο, διαμορφώνοντας ένα ζοφερό κλίμα στην πλατεία Κουμουνδούρου.